Adventi csináld magad ötletek

Egyre jobban közelít az első adventi gyertya gyújtásának napja. Viszont arra még van idő, hogy saját magunk elkészítsük az adventi koszorút, vagy az adventi kalendáriumot. Adventi csináld magad ötleteket hoztam, hogy ezzel is segítsem az ünnepi előkészületeket.

adventi csináld magad ötletek

Adventi csináld magad ötletek

Az advent négy hete a várakozás időszaka, felkészülés a karácsonyra. Adventi szokások, hagyományok, hiedelmek száma szinte végtelen. 

A saját kezűleg készíthető adventi dekorációkkal kapcsolatban nagyon sok bejegyzést készítettem már. Nem szeretném ismételni önmagam, ezért most ötletadóként összesezdtem ezeket egy bejegyzésbe. Most csak megemlítem ezeket és megmutatom a linket, ahol a részletes leírást megtalálod. A kiemelt szavakra kattintva rögtön a leírás oldalára ugrasz. 

Nézzük is az ötleteket!

Adventi naptár, adventi kalendárium

Az adventi naptár a karácsony várás kedves kis kelléke, a gyerekek kedvence. Az adventi koszorú gyertyáinak vasárnaponként meggyújtása a gyermekekkel közös családi rituálé ugyan, de a gyermekek mégis jobban örülnek naponta egy kis édességnek, egy kis ajándéknak.

hagyományos adventi naptár vagy adventi kalendárium egy 24 részes/rekeszes naptár, amibe az adventi időszak minden napjára egy-egy apró ajándék, édesség van elrejtve. Kitalálója, a német édesanya kisfiának készítette először a 20. század elején, hogy a karácsonyt türelmetlenül váró kisfiát boldoggá tegye. A kartonra ragasztott csokikból a kisfiú december 1 és 24 között mindennap megehetett egyet. Ez a kisfiú felnőve meglátta az üzletet a dologban és piacra dobta a máig ismert ablakos adventi naptárat.

A Pinterest táblából további ötleteket találsz.

Fordított adventi kalendárium

A fordított adventi naptárnak szintén 24 fiókja van, de abból nem kivenni kell, hanem beletenni. Külföldi segélyszervezetek már évtizedek óta alkalmazzák ezt a módszert. Minden egyes napon más-más cél megvalósításához kérnek hozzájárulásokat. 

Adventi koszorú

A karácsonyt megelőző négy hetes adventi időszak egyik legemblematikusabb jelképe és kelléke az adventi koszorú. A ma többnyire négy gyertyával készülő koszorút elődjét a 19. században készítették.

A karácsonyt megelőző négy hetes adventi időszak egyik legemblematikusabb jelképe és kelléke az adventi koszorú. A ma többnyire négy gyertyával készülő koszorút elődjét a 19. században készítették. Most megtudhatod azt is, milyen színű gyertyák vannak a hagyományos koszorún és milyen sorrendben kell meggyújtani azokat.

Az igazán szép és ízléses adventi koszorú elkészítése nem annyire egyszerű, érdemesebb egy virágüzletben beszerezni. Akár magunk készítjük az adventi időszak díszét, akár készen vásároljuk, felmerül a kérdés: hány gyertya kerüljön az adventi koszorúra. Nálam a kérdések nem maradnak megválaszolatlanul, így már most mondom mi a legjobb megoldás.

Az adventi koszorúra kerülő adventi gyertyák száma és színe is jelentéstartalommal bír. Hagyományosan négy gyertyát teszünk a koszorúra, minden adventi vasárnapra egyet. Itt van az adventi gyertyák jelentése.

A közelgő adventre tekintettel indítok egy négy részes sorozatot, kezdve az adventi koszorú választás szempontjaitól egészen egy saját kezű adventi koszorú készítésig, amit időnként videókkal is segítek. Fogadd szeretettel az első részt!

Miután megismerkedtünk az adventi koszorú választás szempontjaival, folytatom a négy részes adventi koszorú készítés sorozatomat. Ma a saját kezűleg készülő adventi koszorú előkészületeit foglaltam össze, hogy legközelebb már el is készíthessük a természetes koszorú alapot.

Az átgondoltan kialakított kert minden évszakban szolgáltat szépségeket a lakás dekorálásához. A kert örökzöldjeiből télen nagyon szép természetes adventi koszorúalap készíthető saját kezűleg, aminek a feldíszítéséhez is rejt néhány kincset a kert.

Az igazi karácsonyi készülődés nálam az adventi koszorú elkészítésével és az első adventi gyertya meggyújtásával veszi kezdetét. A természetes koszorú alap már elkészült a kert növényeiből, így jöhet az adventi koszorú alap feldíszítése.

Advent harmadik vasárnapja az öröm vasárnapja, amikor már a harmadik, az utolsó előtti gyertyát gyújtjuk meg az adventi koszorún. Na de mégis melyik gyertya a soros?

További képes ötletekért nézd meg a Pinterest táblámat!

Ha valami igazán különlegeset készítenél, akkor mézeskalácsból is készíthetsz adventi koszorút

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük