Adventi csináld magad ötletek

Egyre jobban közelít az első adventi gyertya gyújtásának napja. Viszont arra még van idő, hogy saját magunk elkészítsük az adventi koszorút, vagy az adventi kalendáriumot. Adventi csináld magad ötleteket hoztam, hogy ezzel is segítsem az ünnepi előkészületeket.

adventi csináld magad ötletek

Adventi csináld magad ötletek

Az advent négy hete a várakozás időszaka, felkészülés a karácsonyra. Adventi szokások, hagyományok, hiedelmek száma szinte végtelen. 

A saját kezűleg készíthető adventi dekorációkkal kapcsolatban nagyon sok bejegyzést készítettem már. Nem szeretném ismételni önmagam, ezért most ötletadóként összesezdtem ezeket egy bejegyzésbe. Most csak megemlítem ezeket és megmutatom a linket, ahol a részletes leírást megtalálod. A kiemelt szavakra kattintva rögtön a leírás oldalára ugrasz. 

Nézzük is az ötleteket!

Adventi naptár, adventi kalendárium

Az adventi naptár a karácsony várás kedves kis kelléke, a gyerekek kedvence. Az adventi koszorú gyertyáinak vasárnaponként meggyújtása a gyermekekkel közös családi rituálé ugyan, de a gyermekek mégis jobban örülnek naponta egy kis édességnek, egy kis ajándéknak.

hagyományos adventi naptár vagy adventi kalendárium egy 24 részes/rekeszes naptár, amibe az adventi időszak minden napjára egy-egy apró ajándék, édesség van elrejtve. Kitalálója, a német édesanya kisfiának készítette először a 20. század elején, hogy a karácsonyt türelmetlenül váró kisfiát boldoggá tegye. A kartonra ragasztott csokikból a kisfiú december 1 és 24 között mindennap megehetett egyet. Ez a kisfiú felnőve meglátta az üzletet a dologban és piacra dobta a máig ismert ablakos adventi naptárat.

A Pinterest táblából további ötleteket találsz.

Fordított adventi kalendárium

A fordított adventi naptárnak szintén 24 fiókja van, de abból nem kivenni kell, hanem beletenni. Külföldi segélyszervezetek már évtizedek óta alkalmazzák ezt a módszert. Minden egyes napon más-más cél megvalósításához kérnek hozzájárulásokat. 

advent 2017

Adventi koszorú

A karácsonyt megelőző négy hetes adventi időszak egyik legemblematikusabb jelképe és kelléke az adventi koszorú. A ma többnyire négy gyertyával készülő koszorút elődjét a XIX. században készítették.

További képes ötletekért nézd meg a Pinterest táblámat!

Ha valami igazán különlegeset készítenél, akkor mézeskalácsból is készíthetsz adventi koszorút

 

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

3 × öt =