Fantasztikus Gran Canaria – videó

Most, hogy már egyre nyitottabb a világ, már nem feltétlenül csak a vágyálom egy tengerparti nyaralás. Kedvcsinálóként egy csodálatos szigetről készült videót hoztam. Gran Canaria (jelentése spanulul: „Nagy Kanári-sziget”) a Kanári-szigetek névadó tagja és harmadik legnagyobb szigete. A Spanyolországhoz tartozó, Afrika partjaitól csupán 200-300 km-re az Atlanti-óceánban fekvő, különleges mikroklímájú terület a természetimádók paradicsoma.

Gran Canaria

A Kanári-szigetek közül Tenerefe mellett Gran Canaria a másik kedvenc. Az örök tavasz szigete tavasszal mutatja a legszebb arcát. Persze bármely hónapban érkezünk, nem fogunk csalódni. Akár májusban, akár télen utazunk, biztosak lehetünk benne, hogy nem okoz csalódást.

A változatos növényvilágú sziget botanikus kertje is kedvelt úti cél. A hazai fajok mellett közel 2000 kaktuszfaj és számos más nyövény is megtalálható a világ minden tájáról. A csodálatos növényzet egy része hazánkban nem ismert, a többiekkel, mint pl. a papagájvirág pedig inkább csak vágott virágként találkozhatunk itthon.

Gran Canaria északi részén buja növényzetet, szőlő-, banán- és dohányültetvényeket találunk. Közepén az 1949 méteres Pico de las Nieves vulkán magasodik, déli részén pedig sivatagi táj várja a napimádó turistákat. Itt senkinek nem kell csalódnia, az év 365 napjából 320-ban süt a nap.

Azonnal pakolnék és indulnék is.  Szerintem ez a videó a te kedved is meghozza!

Fantasztikus Gran Canaria – videó

https://youtu.be/77CyHG15vok

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük