Hála idézetek a Hála Világnapjára

Hála idézetek sorát hoztam a Hála Világnapjára. 1965-ben a Hawaii szigetén tartott ENSZ találkozón döntöttek arról, hogy szeptember 21-e legyen az a nap, amikor hálát adunk mindazért a sok jóért, ami körülvesz minket. 

hála idézetek

Hála idézetek a Hála Világnapjára

Nem vagyok hálás a kínjaimért. Azért viszont igen, hogy mindezek ellenére milyen emberré váltam.

Lara Parker (laraeparker)


„Légy hálás azért, amid van, és vedd úgy, hogy a pohár félig tele van!” De szerintem ez baromság. Attól még, hogy azt mondják, valakinek valahol a világban nagyobb gondja van, mint nekem, én nem fogom jobban érezni magam. (…) Tudom, hogy lehetne rosszabb. Azonban attól, hogy tudom, hogy mások is szenvednek, én nem fogok kevésbé szenvedni.

Lara Parker (laraeparker)


Uram, bármit is tartogat számomra a jövő, tartsd meg és növeld bennem a hála érzését! Aki hálás, az gondolkodik – és aki gondolkodik, annak tulajdonképp soha nem szabad hálátlannak lenni.

Adalbert Ludwig Balling


A hála is édes kötelék; a hálás szív soha sem lehet teljesen boldogtalan.

B. Büttner Lina


Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: „Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!

Ismeretlen


Te adtál nekem életet, és ami még fontosabb, leckéket arra, hogyan kell élni. Te vagy minden jónak a forrása, amit elértem életem során. Mami, köszönetet mondok mindazért, ami vagy és ami én vagyok.

David L. Weatherford


Amikor reggel kinyitod a szemed, mondj köszönetet a napfényért, és azért, hogy élsz és erős vagy. Mondj köszönetet az életedért és a létezés öröméért. Ha pedig nem látsz magad körül semmit, amiért köszönetet mondhatnál, magadban keresd a hibát.

Tecumseh


A hála érzés, és mint ilyen, megfoghatatlan, felmérhetetlen és emberi értékfogalmakkal ki nem fejezhető. Csak akkor van jogod számon tartani, ha Te tartozol vele másnak. Ez lelkiismereted feladata.

Wass Albert


Ha fáj a szíved, ha megbántottak, a sérelmed, a bűnt írd homokba, így azt könnyen elfújja az irgalom szele. (…) Ha pedig jót tesz veled valaki, azt vésd kőbe, hogy emlékezetedben örökké megmaradjon!

Böjte Csaba


Az elégedettség titka, hogy hálásak vagyunk az élet ajándékáért.

Ernst Ferstl


Ha gyereked lesz, már nem látod annyira sötéten a világot, mint korábban. Tompul a világ abszurditása és rútsága, az emberek többségének határtalan ostobasága, és azok gyávasága, akik falkában támadnak. Ha gyereked van, fényesebben ragyognak a csillagok az égen. Minden hibádat, tévedésedet és baklövésedet helyrehozza a hála, amit a gyermek tekintetében látsz.

Guillaume Musso


A hála olyan, mint a rózsa. Táplálni kell, öntözni és ápolni, szeretni és óvni.

Dale Carnegie

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

12 hozzászólás

 1. csoma klára szerint:

  Kedves Jucó! Nagyon hálás vagyok a sok jó küldeményért, tanácsért, a szorgalmadért. A jó Isten adjon sok erőt, egészséget neked, hogy örvendeztethess minket a sok-sok szép virággal!

 2. Bókáné/Borika szerint:

  Kedves Jucó, az előbbi külföldi kommentelök között volt egy magyar ismeretlen,az aki nem ismeri azt, hogy nem mindent kell kiirni, kimondani amit éppen ,v.ahogy akkor kimondottan főleg a ronda magyar szólással.Miért nem lehet az ilyent,kitörölni,és maradjon az ilyen abban ahova való,mert nincsen kultúrája,szép érzéke sem, csak mondja ahogy kiesik belöle.Az ilyent nem szabadna be engedni, ide ,a jó érzésü ,gondolkodású, és beszédü emberek közzé. Nagyon szép és jó hozzászolásokat olvastam a többiektől azok tetszenek. Hálával tartozunk mindenkinek aki kisegit, jóságával,és önzetlen támogatásával,a másik embert aki rászorult.
  Mindennek előtt, Hálával tartozunk a Teremtő Istenek , aki létrehozta ,ezt a gyönyörü és csodálatos Földet, rajta a szép, muris és vad állatfajokat,a csodálatos növényfajokat ,és az ember-fajok, akik ma,többed magával teszi tönkre, levegőt, a talajt, a vizeket, /tengert/ óceánokat,benne az összes élölényekkel, együtt és ennek iszuk most az böjtjét. Elég rendesen. Az egész Föld ökoszisztémája fertőzött.Az a baj ,hogy most jönnek rá ,jobban ,hogy a természet már nem bírja, sokáig, beadja a derekát,és akkor annyi sokunknak.Az Észak sarkon ,egyre jobban olvad a jég oszlopok, különböző,erdő tüzek, amit ,felelőtlen emberek is felgyújtanak, a rossz autók kipufogógáza,a különbözö nagy cégek kéményei ,és sok minden kárba vész.Ez nem jó se embereknek beszivni ,se állatoknak, Pl nemrég az Ausztrália őserdök -erdők ,se a növényeknek. Utána Kalifornia. Most Spanyolország Minden a pusztulás megy.Mostanában kapáloznak és teszik a nagy konferenciákat, és a tv -be adják a kisebb részleteket,hogy a Föld nincs
  jól ,mert katasztrófák is közre játszanak, mindennek a rossz
  cselekedetekeknek, az eredményeit látjuk, v sajnos résztvevője vagyunk és félünk. Joggal , de lehet hogy már késő. Köszönöm hogy elolvasta .Borika

  • Nagy Jucó szerint:

   Kedves Borika!

   Nem tudom hol láttad azt a kommentelőt, én nem találkoztam vele.
   Köszönöm az elgondolkodtató szavaid.
   Minden jüt kívánok: Jucó

 3. Farkas Károlyné szerint:

  Kedves Jucó!
  Szívem összes melegével gondolok Rád ezen a csodás napon, és köszönetet mondok ezért a sok gyönyörű írásért és fotóért, mivel bennünket kényeztetsz. Isten áldása kísérje munkádat.:Babi néni

 4. Erika Ortl szerint:

  Kedves Juco!
  Koszonom a sok szep kuldemenyeket, felteteket. Valoban halat kell mondjunk eloszor is az Istennek hogy eletet adott nekunk, es megtartott minket. Halat adni a gyonyoru termeszetert, amit meg elvezhetunk, es otthonunkert amiben elunk, a csaladunkert, munkankert, ha van es az ellatasert, a gyermekeinkert, unokainkert es meg sok minden masert. Eszre kell vegyunk Az Isteni gondviselest es orulni mindezert, es az eroert, egeszsegert ami nagyon fontos letunknek. Tovabbra is kivanok minden jot es folytassa a jo munkat hogy elvezhessuk ezt mi is. Jo egeszseget kivanok szeretettel Erika.

 5. Vinczen Józsefné Magdi szerint:

  Kedves Juco! Nagyon köszönöm a sok vicces, áprilisi olvasnivalót! Hálásan köszönöm a szép verseket, és a hála köszöneteket! Én is sokat szenvedek, de elfogadom a bajokat, nehézségeket, és mindig arra gondolok, hogy ennél sokkal rosszabb is lehetne! Köszönet, amiért „csak” ennyi van!

  • Nagy Jucó szerint:

   Kedves Magdi!

   Nagyon köszönöm a kedves szavakat. Szerintem ahogy írod, csak úgy érdemes gondolkodni.
   Minden jót kívánok: Jucó

 6. Zsuzsa szerint:

  Kedves Jucó!

  Hálás vagyok, hogy vagy és a sok mindenért, amivel megismertetsz minket!!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük