Donászi Magda: Pedagógusnapra

Június első vasárnapja a Pedagógus nap. Donászi Magda: Pedagógusnapra című versével köszönöm áldozatos munkájukat. Éljenek a pedagógusok az óvónéniktől a tanítókon, tanárokon át az egyetemi oktatókig!

rózsa szimbólumrendszere

Donászi Magda: Pedagógusnapra

Ma, amikor az egész ország
hálás szívvel néz ide,
szeretetet, köszönetet
ver mindnyájuk kis szive.

Azt a sok jót, amit kaptunk
meghálálni mint lehet?
Kérdezgettem a virágot,
kérdeztem a levelet.

Nem feleltek, de a virág
felém intett vidáman,
amit a szó el nem mondhat,
itt van egy szál virágban.

Tovvábbi olvasnivaló a pedagógusnapról

Június első vasárnapja hivatalosan a Pedagógus nap, amikor is a gyerekek oktatóit köszöntjük az óvónéniktől a tanítókon, tanárokon át az egyetemi oktatókig. A hála kifejezésének ekkor is legjobb eszköze a virág.

Június első vasárnapján ünnepeljük a tanítókat, tanárokat, pedagógusokat. Ebből az alkalomból utólag Ady Endre: A magyar tanítókhoz című versét hoztam.

Iskolakezdésre most egy igen régi, 1979-es dalt ajánlok. Bródy János: Káposztafejek című dala olvasva is megállja a helyét. Nem beszélve a máig aktuális üzenetéről: „Mert ki tudja hátha már itt ül a padban a jövendő nagy embere Én azt kérném szépen hogy ebben az évben törődjünk jobban vele törõdjünk jobban vele.

Kányádi Sándor: Kicsi legény, nagy tarisznya című versével köszöntöm a pedagógusokat az október 5-i nemzetközi pedagógus napon.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük