Legolvasottabb bejegyzések 2022-ben

Ahogy minden év elején, úgy idén csináltam egy számvetést és elkészítette, a Legolvasottabb bejegyzések 2022-ben tizes listát. Ilyenkor megvizsgálom, hogy teljesítettek a blogjaim és az egyes bejegyzéseim az elmúlt év során. A legnépszerűbb bejegyzések listája segít abban, hogy kitaláljam, milyen tartalmakat olvasnátok szívesen a blogon 2023-ban.

Legolvasottabb bejegyzések 2022-ben

2022-ben az év majdnem mindegyik napján megjelentettem legalább egy vadonatúj tartalmat a Virágotegy mosolyért blogon. A 2016-ban indított oldalon immár több mint 1000 olvasnivaló várja az olvasókat. Ebből közel ötszáz a híres emberektől származó versek vagy idézetek száma.

A legnépszerűbb bejegyzések 10-es listájátt a legolvasottabb cikktől hátrafelé haladva teszem közzé. A képre kattintva eléred és elolvashatod az adott cikket.

Házassági évfordulók elnevezései

Egy boldog pár életében fontosak a házassági évfordulók, szívesen emlékeznek a napra, amikor összekötötték életüket és elindultak egy közös célok megvalósítása felé. A kerek lakodalmi évfordulóknak nagyobb a jelentősége, ezek még külön nevet is kaptak. Tudod mikor van a gyémántlakodalom? És hogy hívják a 40. házassági évfordulót? Segítek és mutatom a házassági évfordulók elnevezéseit, az évfordulós lakodalmak neveit.

Folyékony házi mosógél készítése

A mai bődületesen magas mosópor árak mellett igazán jól jön egy saját kezűleg és legfőképp olcsón elkészíthető mosószer. A folyékony házi mosógél mindazt tudja, amit bármelyik márkás, a boltban méregdrágán árult mosószer, az ára viszont csak töredéke azoknak. A környezetkímélő gél állagú mosószer színes és fehér ruhákhoz egyaránt használható. Próbáld ki és döntsd a pénztárcabarát mosás mellett!

Mikor van szökőév?

Mikor van szökőév, mit jelent ez pontosan és hogy tudjuk kiszámítani? Ezekre az kérdesekre hoztam választ, ami alapján egyszerűen megállapítható egy évről, hogy szökőévnek számít-e, azaz a szokásos 365 nap helyett 366 napot tartalmaz.

Virágok szimbolikus jelentése A-É

A természet és növények tisztelete és szeretete egyidős az emberi kultúrák kialakulásával. A virágok már ezredévekkel ezelőtt is fontos szerepet játszottak az emberek ünnepein és mindennapjaiban. A virág az ifjú élet, a szerelem szimbóluma, de a szirmok többnyire csillag alakú szerkezete miatt gyakran a Nap, a földkerekség vagy a középpont jelképe is. Nézzük, mit takar a virágok szimbolikus jelentése A-É!

Ennek a sorozatnak a további részei is befértek volna a listába, de úgy gondoltam, csak a legolvasottabbat jelenítem meg, hogy ezzel is helyet hagyjak a további tartalmaknak.

Anyakönyvezhető női nevek virágokból

Tudod mi a közös a Jázmin, Rózsa, Frézia, Tűzvirág, Viola és Iringó szavakban? Az csak az egyik megoldás, hogy ezek növények. Közös jellemzőjük továbbá, hogy ezek mint anyakönyvezhető női nevek, amelyek virágok nevéből erednek. Pont úgy, mint az Abéli, Aszpázia vagy Aloé. Tudtad, hogy több, mint 50 ilyen női név van?

Tulipán szimbolikája, szombólumrendszere

A rózsa mellett a tulipán az egyik legkedveltebb virág. Annak ellenére, hogy nálunk csak tavasszal nyílik szinte minden évszakban kapható és nem is aranyárban, mint ahogy a középkorban. Ismerd meg, mit üzen a tulipán, azaz mi a tulipán szimbolikája!

Ernest Hemingway: Soha ne légy szomorú

Érdekes ez internet. Olvashatunk mindenfélét, sajnos sok téves információt is. Ernest Hemingway: Soha ne légy szomorú versről is igen nehéz kideríteni, hogy valóban az 1961-ben elhunyt, irodalmi Nobel-díjas regényíró, novellista, újságíró szerezte-e vagy valaki egészen más. Akár Hemingway-nek köszönhetjük a szép sorokat, akár másnak, csak hálásak lehetünk a szerzőnek a csodálatos gondolatokért.

Idézetek házassági évfordulóra

A házassági évforduló a házas emberek házasságkötése óta eltelt éveinek fordulója. A legtöbb emberi kultúrában számon tartják. Bár többnyire csak a házastársak ünneplik, néhány szál virág és mellé pár kedves szó mindig jól esik a házasoknak. Összegyűjtöttem pár szép idézetet, amit a házassági évforduló üdvözlőkártyájára tehetünk. Ezek a legszebb idézetek házassági évfordulóra.

Ősi áldás válogatás

Ősi áldás válogatás a mai ajánlatom, azaz jókívánságokat hoztam a mindennapokhoz. Az áldás nem más, mint a jót előidéző szó és gesztus, az átok ellentéte.

Hónapok népies elnevezései

Ha azt mondom, Karácsony hava, mindenki rávágja, hogy decemberről beszélek. De vajon ugyan ez-e a helyzet, ha Napisten havát, Földanya havát vagy netán Fergeteg havát említek? A hónapok népies elnevezései napjainkban már nem használatosak, de azért érdemes megismerkedni velük és rajtuk keresztül elődeink gondolkodásával.

Nagyon köszönöm, hogy megtiszteltél figyelmeddel!

Végezetül engedd meg, hogy felhívjam a figyelmed a bloghoz kapcsolódó hírlevélre is. A listára feliratkozók havonta 8-10 alkalommal kapnak növényápolási tanácsokat, kitűnő recepteket, verseket, idézeteket és érdekességeket tartalmazó emailt.

Ha Te sem szeretnél kimaradni ebből az ingyenes lehetőségből, kattints az alábbi linkre és iratkozz fel a Balkonada hírlevélre.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük