Egyedi adventi naptár mikulásvirággal

Ha egy igazán különleges adventi kalendáriumot szeretnél, akkor ne keresgélj tovább. A Stars for Europe szakértői segítenek, hogy idén igazán különleges legyen az adventi naptár mikulásvirággal.

adventi naptás mikulásvirággal alapanyagai

Egyedi adventi naptár mikulásvirággal

A gondos kezekbe került mikulásvirágok alig várják, hogy betöltsék a nekik szánt fontos szerepet és ékesítsék otthonainkat. Éppen időben a karácsonyi visszaszámláláshoz, igazán egyedi ötlet lehet például egy saját adventi naptár elkészítése.

Mire lesz szükségünk?

A saját készítésű adventi naptárhoz nincsen szükségünk másra, mint

  • 4 darab, különböző méretű, arányosan csökkenő faágra,
  • erős kötözőanyagra,
  • 24 darab ajándékzacskóra (vagy anyagra, melyből elkészíthetőek a 12×38 cm-es csomagocskák),
  • papírra,
  • tollra,
  • ollóra,
  • néhány kémcsőre vagy apró üvegvázára,
  • természetesen a mikulásvirágokra.

A váz elkészítése

Első lépésként a kiválasztott ágakat kössük össze a keret teteje felé haladva csökkenő sorrendben, úgy, hogy azok egy háromszöget formázzanak. Figyeljünk arra, hogy a végén hagyjunk elég madzagot a csúcsánál az akasztó huroknak.

Ajándékcsomagok

A keret elkészítése után fogjuk az ajándékcsomagokat, címkézzük fel őket utat engedve kreatív elképzeléseinknek, és az üvegvázákkal egyetemben erősítsük fel őket a vázunkra, egymástól megfelelő távolságra, ízlésesen elszórva.

Mikulásvirágok felhelyezése

A már felerősített üvegcséket töltsük fel kevés vízzel, majd mindegyikbe helyezzük bele a szárára vágott mikulásvirágokat. A tartósság érdekékben a növényeket érdemes először meleg vízbe mártani, s csak utána hideg vízbe tenni őket. Az elkészült naptárunk bármely falfelületre felakasztható és készen áll arra, hogy azonnal behozza otthonunkba az ünnepi hangulatot.

adventi naptás mikulásvirággal

A cikket a fotóval együtt a  Stars for Europe bocsátotta rendelkezésünkre. Köszönjük!

A Stars for Europe egy marketingkezdeményezés, amelyet olyan európai mikulásvirág-nemesítők alapítottak az MNP Flowers támogatásával, mint a Dümmen Orange, a Selecta One, a Beekenkamp és a Syngenta. A kezdeményezés 2000-ben indult azzal a céllal, hogy elősegítsék és biztosítsák a hosszú távú mikulásvirág-értékesítést Európában. Az SfE jelenleg 22 európai országban működik.
Torvábbi információ: http://www.starsuniteeurope.eu

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük