Mainau videó: a csodálatos virágsziget

Mainau, a csodálatos virágsziget méltán kapta a Bóden-tó zöld szíve jelzőt. Az Alpok északi lábánál elfekvő, mindössze 45 hektáros sziget Németország egyik legjelentősebb turisztikai látványossága. Az egész sziget egy botanikus kert, a kulturális központot és kastélyt több százezernyi illatozó virág veszi körül. A Mainau videó mindezt a csodát bemutatja.

Mainau, a csodálatos virágsziget

Az első különleges növények magjait még a keresztes lovagok hozták messzi földekről. 1827-ben Esterházy Miklós vásárolta meg a szigetet, neki köszönhető a a növényritkaságokkal teli botanikus kert kialakítása. 1856-ban I. Frigyes nagyherceg birtokába kerül, majd 1930-ban leszármazottjáé, Lennart Bernadotte hercegé lett, aki családjával jelenleg is a sziget közepén található kastélyban él. 1974-ben alapítványt hoztak létre a kert fenntartására.

A park virágait nagy gonddal ültetik, mindig virágzik valami. A virágok hervadását nem lehet észrevenni, az elnyíló virágok helyett mindig nyílnak újabbak. Ősszel 600 ezer virághagymát ültetnek el a tavaszi virágpompához. Az évelő virágokkal együtt 1 millió 200 ezer virág kápráztatja el a tavasszal a látogatókat.

A hatalmas üvegházakban 1200 féle orchideát csodálhatunk meg. Az ezer négyzetméteres lepkeházban a csodálatos pillangók mellett növény ritkaságokban is gyönyörködhetünk. A gyermeket játszópark várja.

A kert a belépő jegy megvásárlása után szabadon látogatható.

Mainau videó: a csodálatos virágsziget

Tud valamit a tulajdonos. Ki ne éldegélne szívesen egy ilyen fantasztikus helyen!

További fotók és olvasnivaló Mainauról

Az Alpok északi lábánál található Boden-tó mindössze 45 hektáros szigete, Mainau virágsziget (Insel Mainau) Németország egyik legjelentősebb turisztikai látványossága. Az egész sziget egy botanikus kert, a kulturális központot és kastélyt több százezernyi illatozó virág veszi körül.

Mainau virágsziget: a Boden-tó zöld szíve

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük