Színek és az öltözködés

Színek és az öltözködés mindennapjaink fontos témája. A színek épp úgy befolyásolnak bennünket, mint a gondolatok, érzelmek. Sőt a színválasztással nemcsak magunkra, döntéseinkre hatunk, hanem a környezetünkre is. Nézzük, milyen színű ruha milyen hatással lesz a napunkra!

szinek

Színek és az öltözködés

Amerre nézünk, színek vesznek körbe minket. Az öntözködésben is fontos, hogy megtaláljuk a hozzánk illő színeket árnyalatokat. Ezeket viselve kiegyensúlyozottabbak leszünk, könnyebben gyógyulunk ki egy betegségből és könnyebben regenerálódunk.

Szakemberek  folyamatosan vizsgálják, az élet mennyi területét befolyásolják a színek. Megállították például, hogy a sok szín nem csak vidámságot sugároz, de jó hatással van a kreativitásra.  Nem véletlen, hogy nagyobb cégek, például a Google is előszeretettel rendezi be színesre az irodáit.

Megállították például azt is, hogy a narancssárga szín meghozza az étvágyat. Fogyókúrázóknak nem ajánlott, ne csodálkozzunk azon, ha narancssárgába öltözve falánkabbak leszünk.

Mindenki vonzódik valamilyen árnyalatokhoz. Van aki a pasztell színek felé elkötelezett, míg mások az élénk, harsány vagy különleges színek megszállottjai. A saját színünk kiválasztása függ a személyiségünktől, pillanatnyi hangulatunktól, esetleges testi és lelki problémáktól.

Színek hatása a mindennapokra

Fehér: a tisztaság mellett az önuralom színe is, mérsékletesen viseljük, mert pozitív hatása mellett a túl sok fehér gátolja a gondolatok szabad szárnyalását.

Kék: gyulladásos megbetegedések gyógyításban segíthet, torokfájás esetén is kifejezetten ajánlott.

Narancssárga: étkezőbe, finnyás gyereknek ajánlott, mert meghozza az étvágyat, fogyókúrázók kerüljék.

Rózsaszín: pozitív hatású, csökkenti a feszültséget, kimerültség esetén is hatásos.

Zöld: a természet színe nyugtat, kiegyensúlyozottá tesz, az elégedetlenség érzetét is jó irányba tereli.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük