Ez lett 2024 színe

2023 decemberében Pantone bejelentette, hogy mi lesz a 2024-es év színe. A 2023-as élénk Viva Magenta színe után egy sokkal visszafogottabb, halványabb színre esett a választásuk. A barackszín egy lágy és melegséget sugárzó árnyalata, a Peach Fuzz (barackpihe) fantázianevű szín érdemelte ki az év színe 2024 elismerést. Így ez a szín, az őszibarack egy világosabb árnyalata uralja majd a divatot 2024-ben.

204 színe: a Peach Fuzz (barackpihe)

2024 színe: Peach Fuzz (barackpihe)

Minden évben nagy várakozás előzi meg az év színének kihirdetését. Különösen a lakberendezők és divatdiktárok, divatszakmában dolgozók várják a következő év trendi színének bejelentését. Ugyanakkor az esküvőszervezőknek és a virágkötőknek is fontos támpontot arra vonatkozóan, hogy milyen színárnyalat lesz keresett az esküvői és egyéb dekorációknál.

A Pantone, a világ leghíresebb festékmárkája szokás szerint decemberben jelentette be a következő ív színét. A döntésük az úgynevezett Peach Fuzz (barckpihe) fantázianévre hallgató színre esett, ami tulajdonképpen az őszibaracknak egy világosabb árnyalata.

A Pantone sajtóközleménye szerint „a bársonyos, lágy barack szín mindenre kiterjedő hatása gazdagítja az elmét, a lelket és a testet egyaránt.” Hozzátették továbbá, hogy a meleg és hangulatos színárnyalat kiemeli a másokkal való együttlét iránti vágyakat és az ez által keltett érzéseket. Emellett finoman érzékinek és szívhez szólónak is nevezték an2024-es év színét.

2024-es év színe videón

Színek és öltözködés

A színek és az öltözködés mindennapjaink fontos témája. A színek épp úgy befolyásolnak bennünket, mint a gondolatok, érzelmek. Sőt a színválasztással nemcsak magunkra, döntéseinkre hatunk, hanem a környezetünkre is. Nézzük, milyen színű ruha milyen hatással lesz a napunkra!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük