Orchidea csodák videón

Az orchideák azaz a kosborok családja a legnépesebb a növényvilágban. Több mint 30.000 orchidea fajt különböztetünk meg, a virágos növények 40 %-t teszik ki. Szín- és formagazdagságuk, eleganciájuk miatt méltán hívják a növények királynőjének. Mai ajánlatom: orchidea csodák videón.

Az orchideák nemcsak egy évszakban nyílnak, mint például a tulipánok, ezért egész évben csodálhatjuk szépségüket.

„– Meséljek az orchideákról? – tudakolta váratlanul Lady Helen. Aztán válaszra sem várva kényelmesebben elhelyezkedett, és folytatta: – A szó eredete a görög mitológiára megy vissza. Orkhisz egy szatír és egy nimfa fia volt. Egy Bacchus tiszteletére rendezett ünnepségen túl sok bort ivott, és megpróbálta ráerőltetni magát az egyik papnőre. Bacchus haragra gerjedt, és Orkhiszt darabokra tépette. Teste darabkáit szétszórták a világban, és ahol egy-egy földet ért, ott orchidea sarjadt belőle.” – olvasható Lisa Kleypas: Érzéketlen aranyifjú című művében.

„Hát, még ha sejtenéd, hogy mit jelent a neve! Amikor ugyanis felfedezték valahol egy trópusi őserdő mélyén, és kiszedték a földből továbbtermesztés céljára, akkor nevet is akartak neki adni. Hosszan tűnődtek, hogyan is nevezzék el valami olyanféle névvel, ami rá jellemző. Elgyönyörködtek szirmai káprázatában, és nem találtak rá megfelelő jelzőt. Szagolgatták az illatát, de abból szintén nem kerekedett ki semmi, viszont a földből kiemelt gumója valami olyan egyedi jelleget adott neki, hogy végül is úgy döntöttek, legyen a neve az orchis után orchidea. Hogy mi az az orchis? A heregolyó latin neve…” olvasható a Bánszegi Katalin: Legendák földje – Ciprus című könyvében az orchidea eredetéről.

Orchidea csodák videón

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük