Zöldséges ládák a teraszon az újrahasznosítás jegyében

Nagy híve vagyok az újrahasznosításnak. Egyáltalán nem az a fő szempont, hogy pénzt spórolunk vele. Sokkal inkább az motivál, hogy ne dobjunk ki minden tárgyat feleslegesen csak azért, mert ráuntunk vagy eredeti funkciójában már nem használható. A zöldséges ládák a teraszon is új értelmet nyerhetnek és új funkciójukkal életre kelhetnek. Erre hoztam pár inspiráló példát.

Zöldséges ládák a teraszon

Zöldséges ládák a teraszon

Az újrahasznosítási ötletek mindig is a szívem csücskei voltak. Mert miért kellene mindent azonnal kidobni, ha némi ötlettel és ráfordítással meg is menthetjük, új funkciót adhatunk számára?

Amikor elkezdtünk rendet rakni itt-ott a teraszon vagy a lakásban gyakran előkerül valami kincs. Pakolás közben rengeteg olyan tárgy kerül elő, amit még hasznosíthatunk. Többek közt a gondosan bespájzolt, „valamire csak jó lesz”  zöldségesládák. Ha már rájuk bukkantunk, hasznosítsuk is őket.

Persze van, aki nem vol olyan előrelátó, hogy hazavigye a kidobott zöldséges ládákat. Szerencsére több helyen is találhatunk ilyeneket. Érdemes nyitott szemmel járni. Zöldséges üzleteknél, kertészeti árudáknál gyakran egyszerűen kiteszik a bolt elé a fölösleges darabokat.

Ugyanez a helyzet a heti piacoknál. Ide főleg a záráskor érdemes menni, ekkor dobják ki a felesleges ládákat. De lomtalanításkor is érdemes szétnézni.

Dekorációs célra a kissé sérült darabokat is felhasználhatjuk, hisz a sérül könynen kijavítható és eltüntethető.

Ha megvannak a ládák, akkor jöhet a tervezgetés és dekorálás. A ládák szinte bármilyen dekorációs technikával kicsínosíthatóak: festhető, dekupázsolható, transzferálható, pácolható. Tényleg csak a képzeletünk és kézügyességünk szab határt.

Inspirációként keresd fel a pinterest táblámat, ahol sok ötletet találsz a zöldséges ládák új életére a teraszon.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük