Adventi kalendárium, adventi naptár története

Az adventi naptár a karácsony várás kedves kis kelléke, a gyerekek kedvence. Az adventi koszorú gyertyáinak vasárnaponként meggyújtása a gyermekekkel közös családi rituálé ugyan, de a gyermekek mégis jobban örülnek naponta egy kis édességnek vagy apró ajándéknak. Íme itt az adventi naptár története.

adventi naptár története

Adventi naptár története

Az adventi naptár ősét az 1900-as évek elején egy német édesanya készítette el a karácsonyi ajándékokat türelmetlenül váró kisfiának. Egy kartonlapra 24 csokoládét kötött, amiből a kisfiú minden este megehetett egyet. Az egykori kisfiú felnőttként is szívesen gondolt vissza az anyai kedvességre.  Az ötletet tovább gondolta és elkészítette a ma is ismert ablakos adventi naptárt. Ötlet jól fogadták, hamarosan sikeres üzleti vállalkozás lett.

Ma már szinte bármilyen formában vásárolhatunk adventi naptárat. A nagy csoki gyártó cégek is évente kiadják új kollekciójukat. Egy kis ügyességgel azonban saját magunk is elkészíthetünk egyet. A saját készítésű naptárnál megvan az a rugalmasság is, hogy az elrejtett ajándékokat is magunk választhatjuk meg.  A meglepetés lehet akár kis plüss figura, személyes üzenet, jó tanács. Csokoládé vagy cukorka helyett meglephetjük a gyerekeket aszalt gyümölcsökkel vagy apró díszekkel, amiket aztán majd a karácsonyfára rakhatunk.

Korunk változásával az adventi kalendáriumok is modernizálódnak. Ma már interneten is egyszerűen készíthetünk adventi kalendáriumot, amiben aztán minden nap újabb ablak titkát fedhetjük fel.

Ha egy igazán különleges adventi kalendáriumot szeretnél, akkor ne keresgélj tovább. A Stars for Europe szakértői segítenek, hogy idén igazán különleges legyen az adventi naptár mikulásvirággal.

Az utóbbi években egyre népszerűbbek a fordított adventi naptárak, amelyek célja a jótékonykodás, az adományozás. Ebből nem kiveszünk, hanem berakunk ajándékokat december 1 és 24 között, hogy az összegyűlt tárgyakat aztán elajándékozzuk.

Jobb adni, mint kapni. Számomra ez nem üres frázis, tényleg így gondolom. Karácsony környéken meg még inkább. Ezért is tetszik nagyon a fordított adventi naptár (fordított adventi kalendárium) ötlete.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük