Karácsonyi csináld magad ötletek

Karácsonyi csináld magad válogatást hoztam, amelyben dekorációs ötleteket gyűjtöttem össze az otthon karácsonyi díszekbe öltöztetéséhez. A saját kezűleg megvalósítható kreatív díszítések egy része ajándéknak is kitűnő.

Karácsonyi csináld magad ötletek

Karácsonyi csináld magad ötletek

A mostani bejegyzésemet gondolatébresztőnek szánom. Megvalósíthatjuk ezeket saját örömünkre és gyönyörködésünkre, de a kreatív ajándékok házilag készítve rögtön két embernek okoznak örömöt. Saját magunknak, amíg szerettünkre gondolva összeállítjuk és a megajándékozottnak, amikor átadjuk.

Az itt képpel és pár szóval bemutatott karácsonyi csináld magad ötletek részletes leírását a képre kattintva tudod elolvasni.

Grincsfa készítése házilag

A bohókás “zöld sipka” a grincsfa egyre kedveltebb ünnepváró dekoráció hazánkban is. Nem karácsonyfa vagy adventi koszorú helyett, hanem azok mellett díszít, például a bejárati ajtó mellett. A grincsfa készítés saját kezűleg videóból pár perc alatt ellesheted a praktikákat és már készíheted is a saját grincsfádat.

Karácsonyi porcelángyurma díszek

A házi porcelángyurma készítése igazi jó családi móka. A gyerekekkel közös kreatívkodás boldog perceket okoz a család minden tagjának, az elkészített karácsonyi díszek akár ajándékul is szolgálhatnak. A nagyi tuti elolvad a kis kezek munkájától. Itt a recept a porcelán gyurma saját kezű elkészítéséhez és néhány ötlet a dekorálásához.

Színes ablak dekoráció

A karácsony leginkább a szívünkben él. Ahogy közeleg az ünnep, egyre inkább megnyílik szívünk, hogy a négy hetes adventi időszak végére készen álljunk a csoda befogadására. Az egyszerűen elkészíthető karácsonyi ablakdíszek segítik a ráhangolódást és fokozzák az ünnepi hangulatot. Olvasói ünnepi ablak dekorációkból válogattam.

Karácsonyi kandalló kartondobozból

A hangulatos kandalló sokak álma. Legalább az ünnepekre, hogy meghittebbé varázsolja a közösen otthon töltött napokat. Jó hírem van: kartonból, kartonpapírból, kartondobozból vagy hungarocellből akár egy kis lakótelepi lakásba is bevarázsolhatjuk a kandalló illuzióját. Az ünnepekre még elkészülhet a karácsonyi kandalló kartondobozból. Lépésről lépésre fotókkal és videóban mutatom, hogy lehet már az idén hangulatos kandalló dekorációd saját kezűleg.

Kerti dekorációk a kert növényeiből

A természet ezer csodát rejt még a szürkének tartott karácsony előtti időszakban is. Csak egy csöppnyi képzelőerő kell ahhoz, hogy meglássuk a lehetőséget egy letört, vagy levágott faágban, egy göcsörtös fadarabban. Egy kis kreatívitással egyszerűen átlényegülhetnek és látványos kerti dekoráció válhat belőlük. Ha eddig nem volt ötleted, olvasóink saját készítésű ünnepi dekorációi garantáltan beindítják a fantáziád. Inspirálódj és legyen neked is karácsonyi dekorációd a kertedben!

Régi olvasók megszokták már, hogy időnként bemutatom a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunk lelkes tagjainak kertjeit és balkonjait. Most ötletes karácsonyi kerti dekorációk sorát hoztam. Olyanokat, amiket bárki saját kezűleg elkészíthet a kert növényeinek felhasználásával. 

A természethez vezető legközelebbi út télen is a kertünk. Kerti munkák ugyan nincsenek, de a szürke napokat megszínezhetjük, hangulatossá tehetjük némi kézügyességel és leleményességgel. A kert dekorálás karácsony és advent idején sokkal több lehet, mint a fényfüzérek kihelyezése. Olvasói kert dekorálási ötletekből szemezgettem.

Kerti dekoráció készítése lépésről lépésre

A kertben az év minden szakában találunk valami növényt, amit felhasználhatunk dekorációs célra. A száraz ágak, a színes bogyók és az örökzöldek egymás mellé rendezésével szinte már kész is vagyunk. Olvasónk lépésről lépésre, fotókkal illusztrálva mutatja be egy egyszerű és csodáltaos karácsonyi kerti dekoráció elkészítésének menetét.

Ötletek fenyőfa helyettesítésére

A fenyőfa épp úgy hozzátartozik a karácsonyhoz, mint a mézeskalács vagy bejgli. Mai válogatásommal azoknak kívánok ötleteket adni, akik vágott fenyők vagy földlabdás fenyők helyett keresnek más megoldást az igazi karácsonyi hangulat megteremtéséhez. Igyekeztem egyszerű és egyben nagyszerű dekorációkat válogatni, amiket bárki, akár a gyerekekkel együtt is elkészíthetünk. Jöjjönek a házilag, saját kezűleg is megvalósítható szuper ötletek a fenyőfa helyettesítésére.

Virágdekorációk a lakásba az ünnepre

A növények a karácsonyi hangulathoz épp úgy hozzátartoznak, mint a karácsonyfa vagy az ünnepi ételek. Akár zöldben, a remény színében, akár a Krisztus vérét szimbolizáló pirosban pompáznak, nagyon jól emelik az ünnep fényét. A fehér növények pedig a havas táj egyszerű szépségét csempészik be a lakásba.

Ha már mindennek van világnapja, miért ne lenne a mikulásvirág nap is? A sokoldalúan használható téli szépség igazán megérdemel egy külön napi figyelmet. A Stars for Europe izgalmas dekorációs ötleteivel pedig az egész ünnepi időszakot szebbé varázsolja a poinsettia néven is ismert mikulásvirág.

Adventi naptár mikulásvirágból

Ha egy igazán különleges adventi kalendáriumot szeretnél, akkor ne keresgélj tovább. A Stars for Europe szakértői segítenek, hogy idén igazán különleges legyen az adventi naptár mikulásvirággal.

Karácsonyi ajándékok saját kezűleg

A karácsonyi ajándékozás mindig nagy fejtörést jelent. Nem elég kitalálni minek örülne a megajándékozott, de még a zsúfolt üzleteket is járni kell, hogy be tudjuk szerezni. A gasztro-ajándékoknak mindenki örül és ráadásul nem kell a zsúfolt plázákban bolyongani érték, elég csak a leugrani a közeli élelmiszer boltba és már is beszerezhetjük a hozzávalókat. Az elkészítésük pedig igaz élvezet. A végeredménynek pedig a megajándékozott is örül. Itt vannak a legjobb gasztro-ajándékok!

Ötletek a karácsonyi menühöz

Vannak olyan ételek, amelyek szinte minden magyar karácsonyi asztalon ott vannak. Nálunk például elmaradhatatlan étel a halászlé és a rántott ponty is. Mindig készül mákos guba és diós és mákos beigli is. És persze még sok minden más, főleg, ha vendégeket is várunk. A süssünk, főzzünk karácsonyra válogatásommal az ünnepi menüsor megtervezéséhez szeretnék ötleteket adni.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük