Grincsfa készítés saját kezűleg – videó

A bohókás „zöld sipka” a grincsfa az utóbbi években egyre kedveltebb ünnepváró dekoráció hazánkban is. Nem karácsonyfa vagy adventi koszorú helyett, hanem azok mellett díszít, például a bejárati ajtó mellett nagyon jól mutat a magasba ágaskodó zöld és színes dekoráció. A grincsfa készítés egyáltalán nem bonyolult dolog, bár jobban járunk, ha legalább a kész alapot megvásároljuk virágüzletben és csak díszítést végezzük saját kezűleg. Mutatok egy videót, amelyből pár perc alatt ellesheted a grincs készítés praktikáit és már készíheted is a saját grincsfádat.

grincsfa készítés saját kezűleg

Grincsfa saját kezűleg

A grincsfa egy mesebeli zöld szörnyről a Grincsről kapta a nevét, aki gyűlölte a karácsonyt és az embereket. A fordulatos történet végén a  gonosz is megbánja bűnét és jó útra tér. Theodor Seuss Geisel még az 1950-es években írta a mesét, amiből aztán 2000-ben amerikai játékfilm is készült.

A virágüzeletekben kapható kész grincsfákat serpűzanótból készítik. Felismerve a kreatív háziasszonyok részéről jelentkező igényt, az adventi időszakban sok virágüzlet árul zanótot kévében. A zanót előnye, hogy hosszú, egyenes ágai alkalmassá teszik arra, hogy magas dekorációk tartós alapja legyen. Alacsonyabb grincs azonban örökzöldekből is készíthető.

Jó pár éve töretlen a grincsfa, a manófa népszerűsége, annak ellenére, hogy időnként megjelennek körülötte negatív felhangok is. Néha az ördög kísértésének, a gonosz, a pokol jelképének tartják. Pedig felesleges összeesküvés elméleteket gyártani, a grincsfa nem antikarácsonyfa, csupán egy modern karácsonyi dekoráció. Nézzük, mi grincsfa jelentése és üzenete!

Ahogy az adventi koszorú készítésnél is ajánlottam, bátran nézz szét a kertben és vágj le ágakat az örökzöld bokrokról. Ne sajnáld a bokrokat, egy kis metszés sosem árt nekik.

A nedves tűzőhabba helyezett növények hosszú ideig szépek maradnak. Azért ne felejtsd el időnként meglocsolni a tűzőhabot, mert a meleg lakásban hamar kiszárad.

Ha nagyon zavar, hogy a grincsfa vége a föld felé (egyes értelmezések szerint a pokolba) mutat, akkor nyugodtan készíts felfelé álló (értsd égbe törő) változatban.

A virágüzletekben kapható grincsek alapja a seprűzanót, amelyről a képre kattintva többet is megtudhatsz.

Grincsfa készítés saját kezűleg videón

A videó nem magyar nyelvű, de képi látvány épp elég ahhoz, hogy leutánozzuk és elkészítsük a saját grincsünket. A videóban kisebb méretű grincs készül, így ebben nem zanatót használnak.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük