Csodás növények a karácsonyi hangulathoz

A növények a karácsonyi hangulathoz épp úgy hozzátartoznak, mint a karácsonyfa vagy az ünnepi ételek. Akár zöldben, a remény színében, akár a Krisztus vérét szimbolizáló pirosban pompáznak, nagyon jól emelik az ünnep fényét. A fehér növények pedig a havas táj egyszerű szépségét csempészik be a lakásba. Összegyűjtöttema a legkedveltebb szobanövényket, amelyekkel karácsonyra virágba boríthatjuk a lakást.

növények a karácsonyi hangulathoz

Csodás növények a karácsonyi hangulathoz

Mikulásvirág

A mikulásvirág a tél nagy klasszikusa. A leggyakoribb piros színen kívül fehérben és rózsaszínben is elérhető, így választhatunk, hogy épp melyik illik a lakás többi díszéhez. Színes fellevelei csillag alakot formálnak, ezért hívják karácsonyi csillagnak is. Akár 6-8 hétig is díszít, de az ünnepek után sem kell megválnunk tőle, egy kis trükkel újravirágoztatható.

Izgalmas dekorációs ötleteket találsz a fotókra kattintva, amelyekkel az egész ünnepi időszak szebbé varázsolható a poinsettia néven is ismert mikulásvirággal.

Amarillisz

Az évelő hagymás amarilliszt elegáns szépsége és változatos színvilága teszi a karácsony nagy kedvencévé. Megfelelő gondozás mellett évekig az ünnep éke lehet.

Orchidea

A virágok királynője, a változatos színű és formájú orchidea csokorba kötve vagy cserepes növényként is meghatározó eleme lehet a karácsonyi dekorációnak.

Ciklámen

A ciklámen az egyik legelterjedtebb, legkedveltebb télen nyíló szobanövényünk. A lakás hőmérséklete túl magas számára, viszont ha hűvös és világos helyet tudunk biztosítani számára, hónapokig gyönyörködhetünk szépségében.

növények a karácsonyi hangulathoz - ciklámen

Karácsonyi kaktusz

A virágzását épp az évvégi ünnepekre időzítő karácsonyi kaktusz már a nevében is magába hordozza a legkedveltebb téli ünnepünket.

Fagyöngy

Az amerikai romantikus filmek sztárnövénye, a varázserejű fehér fagyöngy nálunk is beszerezhető. Varázserejét is érdemes próbára tenni, a legenda szerint karácsonykor a fagyöngy alatt elcsattant csók örökké tartó szerelmet ígér.

fagyöngy

Fekete hunyor

A boglárkafélék családjába tartozó fekete hunyornak nem a virága, hanem a gyöktörzse feketés színű. Szép fehér virágai a téli természet hűvösségét varászolják a szobába, szokás a karácsony rózsájának is hívni.

növények a karácsonyi hangulathoz - fekete hunyor

Bármelyik növény kitűnő karácsonyi ajándék is lehet. Szép gesztus lehet, ha a vendégségnél ezen növények valamelyikével lepjük meg a ház asszonyát.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük