Dekorációs ötletek a december 12-i mikulásvirág nap alkalmából

Ha már mindennek van világnapja, miért ne lenne a mikulásvirág nap is? A sokoldalúan használható téli szépség igazán megérdemel egy külön napi figyelmet. A Stars for Europe  izgalmas dekorációs ötleteivel pedig az egész ünnepi időszakot szebbé varázsolja a poinsettia néven is ismert mikulásvirág.

milulásvirág nap

December 12 – Mikulásvirágnap

Amerikában közel 170 éve december 12-én ünneplik a mikulásvirág napját. A dátum Joel Roberts Poinsettnek állít emléket, aki Mexikóban szolgált nagykövetként, és onnan vitte haza magával a dísznövényt az Egyesült Államokba. Poinsett, akinek a növény a népszerűségét, és angolul a nevét is köszönheti, 1851. december 12-én hunyt el. 1852-ben az Egyesült Államok Kongresszusa „a mikulásvirág napjának” nyilvánította halála évfordulóját, amelyen sokan ezt a virágot ajándékozzák szeretteiknek.

Izgalmas dekorációs ötletek mikulásvirág nap alkalmából

A mikulásvirág egész évben megállja helyét dekorációs elemként, azonban a karácsonyi időszakban igazán különleges ötletek megvalósítását teszi lehetővé.

Legyen szó gazdag csokrokról, asztali díszekről, vagy valóban ünnepi témájú dekorációkról, színes levelei egész biztosan kiemelkedő részei lesznek bármely elképzelésünknek.

Hozzájárulva ünnepi koncepcióinkhoz, a Stars for Europe szakértői mikulásvirág nap alkalmából izgalmas dekor megoldásokkal szolgálnak annak érdekében, hogy otthoni díszeink valóban egyedülállóak legyen.

A mikulásvirágos adventi kalendárium után itt vannak a további szuper ötletek.

Alternatív karácsonyfa a barkácsolás szerelmeseinek

Azok számára, akik szeretnek néha eltérni a konvencionális megoldásoktól és egyedi ötleteket elsütni karácsony idején, a saját készítésű karácsonyfa egy igazán kreatív megoldás lehet.

Az egyedülálló dekor fa elkészítéséhez nincsen szükségünk másra, mint egy raklapra, melyre állított irányban az általunk szabadon választott zöld színű festékkel felfestjük fenyőfánkat. Ugyan néhány tűvel biztosan találkozni fogunk, de azok kivételesen nem levél formájában kerülnek majd be lakásunkba.

Legyen szó hagyományos vagy gombostűkről, bármelyiket nyugodtan használhatjuk, céljuk ugyanis az lesz, hogy miután ízlésesen elszórva beleütjük őket a falapokba, a kedvünk szerint kiválasztott karácsonyfadíszeket, ajándékokat és egyéb dekor elemeket felakasztjuk rájuk.

Raklapunk aljába ezután felerősíthetjük azokat a virágágyásokat, melybe később a mikulásvirágok kerülnek. Ehhez mi a növények elegáns, fehér színű változatát ajánljuk, de bármely árnyalatuk igazán hangulatos hatást kelt.

A fánkat megkoronázva pedig egy fa csillagot is készíthetünk, igazi csúcsdísszel tökéletesítve alkotásunkat.

Közel a természethez

Hogyha a karácsonyra gondolunk, akaratlanul is néhány alapvető színkombináció jut az eszünkbe. Ebben az időszakban az arany, az ezüst, a fehér, a zöld, illetve a vörös minden árnyalata ellepheti otthonainkat. Utóbbi kettő felhasználásával, mi lehetne izgalmasabb, mint egy valóban egyedi, friss és igéző asztali dekoráció készítése.

Mivel az ünnepek alatt a közös családi ebédek és vacsorák központi szerepet töltenek be, igazán mély benyomást tehetünk azzal, ha asztalainkat a megszokottól eltérő, ám annál különlegesebb elemekkel díszítjük fel.

Miután középen felsorakoztattunk néhány kisebb mikulásvirágot, körbevehetjük őket apró gallyakkal, csonthéjas termésekkel vagy bogyós gyümölcsökkel, ezzel egy igazán meleg és természetközeli légkört varázsolva.

Tányérjainkat pedig szintén díszíthetjük frissen vágott, piros mikulásvirágokkal a valóban karácsonyi hangulat megteremtéséért. Annak érdekében, hogy a lemetszett levelek könnyen felhasználhatóak legyenek és ne eresszenek levet, érdemes először forró vízbe mártani, s csak utána felhasználni őket.

Karácsonyi csendélet

Bár az asztaldíszek az egyik legnépszerűbb ünnepi dekorációs elemnek számítanak, miért is ne lehetne többi bútorunkat is karácsonyi pompába öltöztetni?

Egy polc, egy szekrénysor vagy bármely bútor csupasz felszíne csak arra vár, hogy feldobjuk egy hangulatos csendélettel.

Ehhez természetesen válaszhatunk egyszerűen a szebbnél szebb kaspós mikulásvirágok közül, vagy készíthetünk komplexebb installációkat is a valóban hygge életérzés megteremtése érdekében.

Virágainkat körül vehetjük például mécsesekkel, origami dekorációval, de akár készíthetünk hozzájuk szárított növényekből és gallyakból csokrot, melyek ágaira bátran aggathatunk díszeket vagy kihelyezhetünk tálalóedényeket, megtöltve őket növényzölddel, például fenyőágakkal és tobozokkal.

Képek forrása: Stars for Europe

Forrás: Stars for Europe

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük