Így lesz karácsonyi kandalló kartondobozból

A hangulatos kandalló sokak álma. Legalább az ünnepekre, hogy meghittebbé varázsolja a közösen otthon töltött napokat. Jó hírem van: kartonból, kartonpapírból, kartondobozból vagy hungarocellből akár egy kis lakótelepi lakásba is bevarázsolhatjuk a kandalló illuzióját. A házilag, egyszerűen összeállítható álkandalló az ünnepekre még elkészülhet. Lépésről lépésre fotókkal és videóban mutatom, hogy készül a karácsonyi kandalló kartondobozból, hogy lehet már az idén hangulatos kandalló dekorációd saját kezűleg.

karácsonyi kandalló kartondobozból

Karácsonyi kandalló kartondobozból

A díszkandalló kartonból egyszerűen készíthető. Színes kartonpapírral vagy öntapadós vagy sima tapétával pedig a kívánt színűre varázsolható.

Amire szükséged lesz:

  • vastag kartondoboz vagy hungarocell,
  • öntapadós tapéta vagy színes kartonpapír,
  • unverzális ragasztó és/vagy tapétaragasztó,
  • olló/sniccer,
  • tömítőanyag (karton, újságpapír, hungarocell).

Álkandalló elkészítése

Először is találd ki mekkora és milyen kinézetű díszkandallót szeretnél. Gyűjts be hozzá a vastag, tartós karotondobozokat és a többi szükséges alapanyagot.

Ha minden megvan, indulhat az alkotás.

A kartondoboz lapokból érdemes többet egymáshoz ragasztani, hogy minél stabilabb “bútort” kapjunk. A hézagokat érdemes kitömni újságpapírral vagy hungarocellel, mert ez szintén hozzájárul a stabilitáshoz.

Az összeállított álkandallónak tapétával, színes kartonnal vagy festékkel adhatunk végleges színt. Aztán már csak a dekorációról kell gondoskodnunk, hogy igazi romantikus hangulatot varászoljunk a szobába. A kandalló mélyedésébe akár fényfűzért vagy sólámpát is elhelyezhetünk, hogy a tüzet imitáljuk.

További díszkandalló fotókat az alábbi linre kattintva a Pinterest albumumban találsz:

Így készül a karácsonyi kandalló kartondobozból – videó

Ezen a videón megnézheted a készítés menetét is.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük