Ötletek a fenyőfa helyettesítésére

A fenyőfa épp úgy hozzátartozik a karácsonyhoz, mint a mézeskalács vagy a bejgli. Mai válogatásommal azoknak kívánok ötleteket adni, akik a vágott fenyők vagy földlabdás fenyők helyett keresnek más megoldást az igazi karácsonyi hangulat megteremtéséhez. Igyekeztem egyszerű és egyben nagyszerű dekorációkat válogatni, amelyeket bárki, akár a gyerekekkel együtt is elkészíthet. Jöjjönek a házilag, saját kezűleg is megvalósítható szuper ötletek a fenyőfa helyettesítésére.

Ötletek a fenyőfa helyettesítésére

Ötletek a fenyőfa helyettesítésére

Műfenyő

Bár magam nem vagyok nagy híve, első helyen mi más állhatna, mint a szinte minden méretben, színben és különböző minőségben kapható műfenyő. Minél gazdagabban díszíted fel, annál kevésbé látszik, hogy nem igazi fáról van szó. Különösen igaz ez a zöld színű fákra és azokból is kiváló minőségű, drágább fajtákra.

Termésekből készített fenyőkép

Csak termések, fűszerek (fahéj, csillagánizs, dió, mogyorót és minden földi jó) ragasztó pisztoly és egy kis fantázia kell hozzá. A hozzávalókat egy nagy táblára vagy akár fenyőfa alapra kivágott fa formára is felragaszthatod.

Filcfenyő

Egyszerű zöld filcanyagból is kivághatsz egy fenyőfa alakot, amit kedved szerint díszíthetsz. Zsebeket is varrhatsz rá, amibe apró ajándékok is elrejthetők.

Grincsfa

Évek óta nagy sláger a grincsfa. A grincsfa örökzöldekből, főleg zanótból készített stilizált dekoráció. Grincsfa készítéséhez akár saját magunk is neki állhatunk. Díszíthetjük natúr színekkel egyszerűbbre vagy akár csillogósra is.

grincsfa jelentése,eredete

Szobafenyő vagy cukorsüveg fenyő feldíszítése

A feldíszített szobafenyő is kiválóan alkalmas a karácsonyi hangulat megteremtésére. Bár ezzel érdemes csínján bánni, mert a szobafenyő ágai nagyon gyengék. Csak könnyű díszekkel dekoráljuk. Kiválóan alkalmasak a szalma-, vagy papírdíszek.

Égőkkel díszített fali karácsonyfa dísz

„Erdőben a bozótosban kivágtam egy nagyobb ágat, felfűrészeltem kis pocket fűrésszel (Bahco Laplander) 50-20cm-es darabokra, lehántoltam. 2mm-es fúróval a végeken keresztbe átfúrtam, ment bele 1mm-es fekete viaszos bőrvarró cérna – ez van nekem itthon -, vettem egy 4m hosszú 50db-os színes beltéri led sort (vigyázat, a legtöbb villog!). Tettem rá 6 db tobozt, vesszőből hajtott csillagot, bogyókat… Ennyi!” – magyarázta el készítését Pongrácz Gábor (Pongi).

Fenyőág feldíszítése

Pár fenyőágból is megpróbálhatunk fenyő formát kialakítani és azt ízlés szerint feldíszíteni. Elegendő néhány kisebb, alsó ágat levágnunk a karácsonyfáról, de virágboltokban vagy a fenyőfa árusoknál is beszerezhetjük ezeket.

Fenyőtobozból karácsonyfa

Nagyméretű fenyőtobozra gyöngyöket ragasztva mini karácsonyfa illúzióját kelthetjük. Ha a tobozt előzőleg aranyfestékkel beszórjuk, még csillogóbb lesz a végeredmény.

Kúp alap feldíszítése

Bármilyen kúp alapot feldíszítve stílizált karácsonyfát kapunk. A kúpot akár akár termésekkel, akár különböző színű és méretű gömbökkel is teleragaszthatjuk.

Karácsonyi életkép készítése faágakból

Formás asztali díszt állíthatunk össze például szalmából, terményekből vagy más természetes anyagokból is. Készülhet akár betlehemi, angyalkás, vagy állatkás életkép egy szép tálra vagy vessző alapra. Tetszés szerint természet közeli színekbe vagy csilli-villi ruhába öltöztethetjük. A gyerekek különösen imádni fogják.

Sült karácsonyfa

Süthetünk karácsonyfát mézeskalácsból vagy készíthetünk karácsonyfa alakú mézes süteményt, kuglófot vagy tortát. Színes gyöngyökkel bevonva látványos édességet kapunk.

Ha sós ízekre vágyunk, akár karácsonyfa is lehet a pizzatésztából.

Bár melyik megoldás mellett döntünk is, a lakásnak sem kell karácsonyi illatok nélkül maradnia. Nagyon jó természetes illatosító a radiátorra helyezett fenyőág és narancskarika.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük