Nőnap virágai: Milyen virágot ajándékozzunk nőnapra?

Március 8-án ünnepeljük a nőnapot, amikor a férfiak virággal ajándékozzák meg a család hölgytagjait és kolléganőiket. Nézzük, melyek a nőnap virágai!

nőnap virágai

Nőnap virágai

Míg névnapra, születésnapra a virág általában kísérő ajándék, addig nőnapkor nem szokás mást ajándékozni, kizárólag virágot.

A virágok mindenki számára adhatók, fiatalhoz, időshöz ugyanúgy szólnak. Hála, köszönet, megbecsülés, törődés, elismerés, tisztelet, odafigyelés, figyelmesség, mosoly, kedvesség, mindez kifejezhető általuk. Bármilyen virágot is választunk, nagyon nem nyúlhatunk mellé.

A vágott virág múlandó szépség, de egyértelmű jele a figyelmességnek. Bárki részére kedves emlék lehet. Csokorba kötve vagy önmagában közeli hozzátartozók és munkatársak részére egyaránt ajándékozhatjuk.

Mivel a nőnapot a tavasz közeledtével ünnepeljük, adódik, hogy a tavaszi virágokkal lepjük meg a hölgyeket. De nyugodtan válogathatunk a nagy klasszikusok, mint például a rózsa vagy gerbera közül is.

Jó választás lehet a tulipán, a fiatalabb és az idősebb korosztály is kedveli. Az illatos frézia az ártatlanság jelképe, így elsősorban fiatalok részére ajánlott. Az orchidea vágott virágként is az egyik legelegánsabb virág, bárki részére kiváló választás. Az apró vagy nagyfejű, sok színben elérhető gerbera is bárkinek adható. A liliom az őszinte tisztelet jele, így az idősebb korosztály részére jó választás.

A rózsa színe is külön üzenetettel rendelkezik, A vörös rózsa a lángoló szerelem virága, így ezt ne vigyünk a kolléganőnknek. Fehér rózsát az édesanyáknak és nagyanyáknak adhatunk. A többi színnek nincs ilyen erős jelentése, bárkinek adható.

A cserepes növények hosszútávú gondoskodást igényelnek. Ha tudjuk a hölgyről, hogy szeret virágokkal bíbelődni, akkor nyugodtan válasszunk cserepes virágot. Ha van kertje és szeret is kertészkedni, jöhetnek a kiültethető virágok.

A szobannövények közül bármelyik orchidea fajta, a korallvirág, a fokföldi ibolya, a vitorlavirág és flamingó is szép virágaival díszít.

A kertbe kiültethető virágok közül a harangvirág, a kankalin, a tavaszi hagymások (tulipán, nárcisz, krókusz, jácint, mini írisz), a mini rózsa és az azálea a legjobb választások.

Boldog nőnapot sok virággal!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük