Nőnapi virág: Milyen virágot ajándékozzunk nőnapra?

Március 8-án ünnepeljük a nőnapot, amikor a férfiak virággal ajándékozzák meg a család hölgytagjait és kolléganőiket. Nézzük, melyek a nőnap virágai, kinek milyen virágot illik ajándékoznia nőnapra!

nőnap virágai

Milyen virágot ajándékozzunk nőnapra?

Míg névnapra, születésnapra a virág általában kísérő ajándék, addig nőnapkor nem szokás mást ajándékozni, kizárólag virágot.

A virágok mindenki számára adhatók, fiatalhoz, időshöz ugyanúgy szólnak. Hála, köszönet, megbecsülés, törődés, elismerés, tisztelet, odafigyelés, figyelmesség, mosoly, kedvesség, mindez kifejezhető általuk. Kortól, nemtől, származástól, nemzetiségtől függetlenül mindenkihez ugyanúgy szólnak.Bármilyen virágot is választunk, nagyon nem nyúlhatunk mellé.

A vágott virág múlandó szépség, de egyértelmű jele a figyelmességnek. Bárki részére kedves emlék lehet. Csokorba kötve vagy önmagában közeli hozzátartozók és munkatársak részére egyaránt ajándékozhatjuk.

A cserepes növény tartósabb, viszont ajándékozása főleg a virágokat imádó hölgyeknek ajánlott, akik gondoskodni is tudnak róla. Aki például sokat van távol az otthonától, az nem tudja megfelelő öntözni a növényeit. Ha van kertje és szeret is kertészkedni, jöhetnek a kiültethető virágok.

Szerencsés helyzetben van, aki ismeri a megajándékozandó hölgy kedvenc virágát, de akkor sem kell kétségbe esni, ha nem. Mivel a nőnapot a tavasz közeledtével ünnepeljük, adódik, hogy a tavaszi virágokkal lepjük meg a hölgyeket. De nyugodtan válogathatunk a nagy klasszikusok, mint például a rózsa vagy gerbera közül is.

Nőnap virágai – vágott virágok

A nőnap virágai igen változatosak és árkategóriában is igen eltérőek.

Jó választás lehet a tulipán, a fiatalabb és az idősebb korosztály is kedveli. Az illatos frézia az ártatlanság jelképe, így elsősorban fiatalok részére ajánlott. Az orchidea vágott virágként is az egyik legelegánsabb virág, bárki részére kiváló választás. Az apró vagy nagyfejű, sok színben elérhető gerbera is bárkinek adható. A liliom az őszinte tisztelet jele, így az idősebb korosztály részére jó választás.

A rózsa színe is külön üzenetettel rendelkezik, A vörös rózsa a lángoló szerelem virága, így ezt ne vigyünk a kolléganőnknek. Fehér rózsát az édesanyáknak és nagyanyáknak adhatunk. A többi színnek nincs ilyen erős jelentése, bárkinek adható.

Az illatos frézia az ártatlanság jelképe, így elsősorban fiatalok részére ajánlott.

színes virágcsokor

Cserepes virágok nőnapra

A cserepes növények hosszútávú gondoskodást igényelnek. Ha tudjuk a hölgyről, hogy szeret virágokkal bíbelődni, akkor nyugodtan válasszunk cserepes virágot. Ha van kertje és szeret is kertészkedni, jöhetnek a kiültethető virágok.

Rózsaimádók esetében jó választás a szobarózsa vagy minirózsa, ami kirakható a kertbe vagy erkélyre és hosszú távú emlék marad.

Primula, azaz kankalin az egyik legolcsóbb és legnépszerűbb nőnapi virág, elvirágzása után a kertbe ültetve évente akár többször is virágba borulhat.

A szobannövények közül bármelyik orchidea fajta, a korallvirág, a fokföldi ibolya, a vitorlavirág és flamingó is szép virágaival díszít. Az orchidea nem a legolcsóbb virág, de igen egyszerű gondoskodás mellett virágaival hónapokig díszít.

korallvirág apró virágai egész évben nyílnak, lakótelepi lakásban is tartható. 

A fokföldi ibolya csodálatos színekben kapható és szintén hálás virág.

A kertbe kiültethető virágok közül a harangvirág, a kankalin, a tavaszi hagymások (tulipán, nárcisz, krókusz, jácint, mini írisz), a mini rózsa és az azálea a legjobb választások.

A dalmát harangvirág szintén kerttel rendelkezők részére ajánlott, nem szobanövény, hanem kertbevaló.

A flamingóvirág színes fellevelei igen mutatósak és hetekig díszítenek.

Tavaszi hagymások (tulipán, nárcisz, krókusz, jácint) is igen népszerűek. Kertbe ültetve a következő év tavaszán ismét megörvendeztetnek virágaikkal.

Az azálea szobában nem bírja sokáig, ezért mindenképp akkor ajándékozzuk csak, ha a hölgy ki tudja tenni a nyárra a kertbe vagy a balkonra.

A cikkemet gondolatébresztőnek szántam. A legfőbb üzenetem férfiak számára az, hogy tiszteljék meg a közelükben lévő hölgyeket legalább egy szál virággal. És ne csak nőnapon, kampányszerűen!

További olvasnivalók nőnapi virágokról

Virágokkal szinte minden érzést, lelkiállapot kifejezhetünk. Egy-egy szál virág vagy a belőlük készült alkotás egyaránt képes közvetíteni és magasztossá tenni az öröm, a vigasztalás, a hála, a szeretet, a szerelem, a köszönet, a barátság, a tisztelet pillanatait. A nőnapi virágok üzenete egyértelmű: szavakkal ki nem fejezhető köszönet.

Tudtad, hogy a virágajándékozásnak is van etikettje? A virágátadás szabályai az általános illemtan elveit követik, de van köztük néhány speciális is. Most, hogy közeleg a Nőnap, ideje megtudnod, hogy történhet a virágátadás stílusosan.

Boldog nőnapot sok virággal!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük