Kányádi Sándor: Köszöntő március 8-ra

Kányádi Sándor: Köszöntő március 8-ra kedves versét ajánlom szeretettel a Nőnapra, amelyet a kis gyerekek is megtanulhatnak az anyukák és a nagyanyók köszöntésére. Emellett pedig a meglett férfiaknak is szolgálok néhány ötlettel, hogy milyen módon köszöntsék női hozzátartozóikat, kolléganőiket és közeli nő ismerőseiket.

Kányádi Sándor: Köszöntő március 8-ra

Kányádi Sándor: Köszöntő március 8-ra

Tavaszodik, virág nyílik:
hóvirág, ibolya.
Összeszedtem, mit csak leltem,
ebbe a kis csokorba.

Tavaszodik, a hegyekről
patakokba fut a hó.
Soká éljen, édesanyám,
S még száz évet nagyanyó!

Tippek nőnapi köszöntésekhez

Március 8-a a nemzetközi nőnap ünnepe, amikor illik virágokkal köszönteni a család nő tagjait és a kolléganőket. A virágajándékozásnak több mint 100 éves hagyománya van. Politika demonstrációra eredeztethető vissza, ahol a szocialista érdekvédő mozgalom a nők politikában való részvételét, a nyolcórás munkanap bevezetését, a férfiakkal megegyező bérezést követelte. Az idők során az üzenete nem változott és a követelések egy része sem teljesült maradéktalanul. Cikkemben összefoglaltam a nőnap történetét és mai üzenetét.

Március 8-án ünnepeljük a nőnapot, amikor a férfiak virággal ajándékozzák meg a család hölgytagjait és kolléganőiket. Nézzük, melyek a nőnap virágai, kinek milyen virágot illik ajándékoznia nőnapra!

Március 8-án tartjuk a Nőnapot, amikor a férfiak még nagyobb figyelemmel fordulnak a nők felé. Nőnapi versek, köszöntők válogatásommal kívánok minden nő társamnak figyelmes, megértő és szerető férfiakat. Nemcsak erre az egy napra, hanem az egész életre.

Március 8-a, a Nőnap a nők tiszteletéről, megbeszüléséről szól, melynek hagyományos ajándékai a virágok. Virágokkal szinte minden érzést, lelkiállapot kifejezhetünk. Egy-egy szál virág vagy a belőlük készült alkotás egyaránt képes közvetíteni és magasztossá tenni az öröm, a vigasztalás, a hála, a szeretet, a szerelem, a köszönet, a barátság, a tisztelet pillanatait. A nőnapi virágok üzenete egyértelmű: szavakkal ki nem fejezhető köszönet.

A virágok ajándékozása nem csupán a magánéletben, de az üzleti szférában is gesztusértékű lehet. A március 8-i Nőnap például egy olyan alkalom, amikor illik virágot adni a közvetlen kolléganőknek. Bármennyire jó választás a virág a munkahelyi kapcsolatokban, az etikett megköveteli, hogy néhány szabályt átgondoljunk és betartsunk mielőtt virágot ajándékoznánk az üzleti partnereinknek. Íme, néhány tipp, amelyekkel emlékezetes gesztus lesz a virágajándékozás az üzleti életben, és elkerülhetők a kellemetlen szituációk.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük