Nőnapi virágot a virágboltból! – Segíts, hogy életben maradhassanak!

Bajban ismerszik meg az ember, tartja a régi közmondás. Napjainkban nagyon sokan vannak bajban. Rengetegen veszítik el a munkájukat, válnak kiszolgáltatottá. Globális probléma, amit nem egyszerű megoldani. Mindenkin nem lehet segíteni, de most a virágboltosoknak adhatunk egy esélyt. Kérlek, támogasd annyival a magyar virágüzletek fennmaradását, hogy a nőnapi virágot a virágboltból veszed meg, nem pedig a multiktól.

Nőnapi virágot a virágboltból!

Két éve még azt mondtam volna, hogy közel 7.000 virágüzlet működik hazákban. Számuk mára jelentősen megcsappant. A pandémia hatására az elmúlt két évben nagyon sokan voltak kénytelenek lehúzni a rolót és végleg bezárni a virágboltjukat. Azt a virágboltot, amit éveken, sokszor évtizedeken át kemény munkával alakítottak ki és üzemeltettek, és egy egész család megélhetését biztosította.

A Nemzetközi Nőnap minden évben a virágboltosok egyik legforgalmasabb időszaka. A jó idő beköszöntével méltán reménykedtek abban, hogy a lagymatag forgalmú hónapok után végre fellélegezhetnek egy kicsit. Lesz miből kifizetni a dolgozókat, az elmaradt bérleti díjakat és talán a családi kasszába is csurran-cseppen valami…

Sokan az utolsó fillérjeiket is elköltötték arra, hogy feltöltsék az árukészletet. Bevásároltak cserepes növényekből, vágott virágokból, hogy minél szélesebb legyen az áruválaszték és minden betérő megtalálja a kedvére való ajándékot.

És itt kezdődik a baj.

A virág romlandó áru. Amit most nem tudnak eladni a három nap alatt az mehet a kukába…

A virág nem olyan, mint egy Ikea bútor vagy egy csomag cukor, amit később is el lehet adni.

Kérlek, támogasd annyival a magyar virágboltosokat, hogy a nőnapi virágot a virágboltból veszed meg!

A virágboltban beszerzett virággal nemcsak egy szép és kedves ajándékot veszel magadnak vagy szeretteidnek, hanem reménysugarat is nyújtasz néhány magyar embertársadnak.

Már egyetlen vásárlással is esélyt adsz arra, hogy fent maradjanak a virágboltok, ahol nem tömegárukat árulnak. A virágüzletekben kreativitással és szakértelemmel készített egyedi virágcsokrokat, dekorációkat találsz. Kár lenne, ha eltűnnének…

A virágbolt fennmaradása azt is jelenti, hogy nem kerülnek újabb emberek százai az utcára és nem mennek tönkre családok anyagilag. Ugyan a virágok egy része külföldről származik, de nagyon sok a hazai kertészetekben nevelt növény is. Ha a virágboltok megszűnnek, a virágtermesztők is képtelenek lesznek eladni virágaikat…

Vannak tipikus nőnapi virágok, de szerintem ne foglalkozz ezzel. Mindegy, hogy milyen virágot választasz, bármelyikkel segíthetsz.

Vásárolj tehát virágot, hogy életben maradhassanak a kis kézműves műhelyek és mindig legyen egy kis üzlet a közeledben, ahova beugorhatsz friss virágért, pár kedves szóért és hálás mosolyért!

A cikk nem reklám, csak egy segítőszándékú vélemény. Egy segélykiáltás a virágüzletekért.

Nekem nincs virágüzletem, nem magamért kérek. Fontosnak tartom, hogy segítsünk honfitársainkon úgy, ahogy tudunk.

Reményeim szerint a cikk sok jóérzésű emberhez eljut, kérésem meghallgatásra talál és közösen sok virágboltost mentünk meg néhány újabb ránctól és a végleges bezárástól.

Köszönöm, hogy segítesz!

A fotókért köszönet a tápióbicskei Fantázia Virágbolt Lénának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük