Nőnapi virágot a virágboltból! – Segíts, hogy életben maradhassanak!

Bajban ismerszik meg az ember, tartja a régi közmondás. Napjainkban nagyon sokan vannak bajban. Rengetegen veszítik el a munkájukat, vállnak kiszolgáltatottá. Globális probléma, amit nem egyszerű megoldani. Mindenkin nem lehet segíteni, de most a virágboltosoknak adhatunk egy esélyt. Kérlek, támogasd annyival a magyar virágüzletek fennmaradását, hogy a nőnapi virágot a virágboltból veszed meg!

Nőnapi virágot a virágboltból!

Egy éve még azt mondtam volna, hogy közel 7.000 virágüzlet működik hazákban. Számuk mára jelentősen megcsappant. A pandémia hatására az elmúlt egy évben nagyon sokan voltak kénytelenek lehúzni a rolót és végleg bezárni a virágboltjukat. Azt a virágboltot, amit éveken, sokszor évtizedeken át kemény munkával alakítottak ki és üzemeltettek, és egy egész család megélhetését biztosította.

A március 8-tól életbe lépő rendelkezésekkel most újabb üzletek és családok kerülnek nehéz helyzetbe. Ugyan a virágüzletek március 8-án, a Nőnapon még nyitva lehetnek, de utána be kell zárniuk és március 22 előtt biztosan nem nyithatnak ki.

A Nemzetközi Nőnap minden évben a virágboltosok egyik legforgalmasabb időszaka. A jó idő beköszöntével és a két héttel ezelőtti javuló járványügyi helyzet hatására méltán reménykedtek abban, hogy a lagymatag forgalmú hónapok után végre fellélegezhetnek egy kicsit. Lesz miből kifizetni a dolgozókat, az elmaradt bérleti díjakat és talán a családi kasszába is csurran-cseppen valami…

Sokan az utolsó fillérjeiket is elköltötték arra, hogy feltöltsék az árukészletet. Bevásároltak cserepes növényekből, vágott virágokból, hogy minél szélesebb legyen az áruválaszték és minden betérő megtalálja a kedvére való ajándékot.

És itt kezdődik a baj.

A virág romlandó áru. Amit most nem tudnak eladni a három nap alatt az mehet a kukába…

A virág nem olyan, mint egy Ikea bútor vagy egy csomag cukor, amit később is el lehet adni. A most megmaradó virágok már nem lesznek eladható állapotban két hét múlva. Az pedig egyelőre kérdéses, hogy például kiszállítást vállalhatnak-e a bezárás időszakában, mert a rendelet még nem jelent meg.

És persze ott egy újabb bizonytalansági tényező… Senki nem tudja garantálni, hogy két hét múlva valóban kinyithatnak.

Kérlek, támogasd annyival a magyar virágboltosokat, hogy a nőnapi virágot a virágboltból veszed meg!

Különösen Nőnap környékén megnő azoknak a helyeknek a száma, ahol virágot árulnak. A főleg élelmiszert áruló multik, a benzinkutak, sőt még a kis zöldségesek is nyitva lesznek jövő héten is. Ellentétben a virágüzletekkel, nekik még lesz az esélyük, hogy eladják virágaikat.

A virágboltban beszerzett virággal nemcsak egy szép és kedves ajándékot veszel magadnak vagy szeretteidnek, hanem reménysugarat is nyújtasz néhány magyar embertársadnak.

Már egyetlen vásárlással is esélyt adsz arra, hogy fent maradjanak a virágboltok, ahol nem tömegárukat árulnak. A virágüzletekben kreativitással és szakértelemmel készített egyedi virágcsokrokat, dekorációkat találsz. Kár lenne, ha eltűnnének…

A virágbolt fennmaradása azt is jelenti, hogy nem kerülnek újabb emberek százai az utcára és nem mennek tönkre családok anyagilag. Ugyan a virágok egy része külföldről származik, de nagyon sok a hazai kertészetekben nevelt növény is. Ha a virágboltok megszűnnek, a virágtermesztők is képtelenek lesznek eladni virágaikat…

Vannak tipikus nőnapi virágok, de szerintem ne foglalkozz ezzel. Mindegy, hogy milyen virágot választasz, bármelyikkel segíthetsz.

Vásárolj tehát virágot, hogy életben maradhassanak a kis kézműves műhelyek és mindig legyen egy kis üzlet a közeledben, ahova beugorhatsz friss virágért, pár kedves szóért és hálás mosolyért!

A cikk nem reklám, csak egy segítőszándékú vélemény. Egy segélykiáltás a virágüzletekért.

Nekem nincs virágüzletem, nem magamért kérek. Fontosnak tartom, hogy segítsünk honfitársainkon úgy, ahogy tudunk.

Reményeim szerint a cikk sok jóérzésű emberhez eljut, kérésem meghallgatásra talál és közösen sok virágboltost mentünk meg néhány újabb ránctól és a végleges bezárástól.

Köszönöm, hogy segítesz!

A fotókért köszönet a tápióbicskei Fantázia Virágbolt Lénának!

Köszönöm a megosztást!
  • 229
  •  
  • 3
  •  
  • 229
  •  
  • 3
  •  

Nézd meg ezeket is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük