Az emberszeretet világnapja: április 8

Minden év április 8-a az Emberszeretet világnapja. A világnap célja, hogy mindenki figyelemmel és gondoskodással forduljon embertársai felé. Érdemes ezen a napon, és az év többi napján is érdeklődéssel, empátiával fordulni a segítséget kérő emberek felé. Legyünk türelmesek, toleránsak, megértőbbek. Igyekezzünk úgy jót tenni, hogy nem várunk érte viszonzást.

emberszeretet világnapja - április 8

Emberszeretet világnapja – április 8

Napjainkban már mindennek van világnapja, sőt egy napon több dolog világnapját is ünnepeljük. Április 8-a az emberszeretet világnapja.

Egyértelmű forrást nem találtam arra vonatkozóan, hogy honnan indult és mióta ünnepeljük. Nem si ez a lényeg. Sokkal fontosabb at üzenete, hogy megemlékezzünk róla, hogy felhívjuk a figyelmet a fontosságára.

Csak békében, egymást tolerálva érdemes élni. Persze nem csak ezen az egy napon, hanem mindig, minden körülmények között. Magam részéről elengedhetetlennek tartom embertársaink szeretetét, tiszteletét, elfogadását, amit napi szinte gyakorlok is több-kevesebb sikerrel.

Tanulni, fejlődni sosem szégyen és az emberszeretet fontosságának hangsúlyozása is ráfér kis világunkra. Tudom, hogy akik ezt a bejegyzést olvassák élen járnak az emberszeretet napi gyakorlásában, az Ő figyelmüket nem kell felhívni az ügy jelentőségére. A gyűlölködők, a kirekesztők jelenleg máshol vannak. Bízom azonban abban, hogy Ők is megváltozhatnak és eljuthatnak oda, hogy önzetlenül, mindenkivel szemben gyakorolják a türelmet, a toleranciát, az emberszeretetet.

Kívánom, hogy ettől a naptól függetlenül mindig legyen elég időd, energiád, kitartásod meghallgatni, megérteni embertársaidat. Mindig legyen lehetőséged rá, hogy pozitív érzések átadásával támogathasd őket elidegenedett világunkban való boldogulásukban.

Végül álljon itt egy videó A kis hercegből vett egyik legszebb idézettel.

https://youtu.be/8Df6mzVYrms

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük