Legszebb Kis herceg idézetek testnek és léleknek

Antoine De Saint-Exupéry A kis herceg regénye tele van olyan mondatottal, aminek való értelmét és jelentését igazán felnőttként érti meg az ember. A legszebb örök érvényű Kis herceg idézetek gondolatiságával kívánom, hogy láss a szavak mögé és ne szégyelld meghallani a szíved szavát!

Kis herceg

Legszebb Kis herceg idézetek

„Tessék itt a titkom. Nagyon egyszerű: jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.”

„A gyerekeknek nagyon elnézőnek kell lenniük a fölnőttek iránt.”

„Éjszaka majd fölnézel a csillagokra. Az enyém sokkal kisebb, semhogy megmutathatnám, hol van. De jobb is így. Számodra az én csillagom egy lesz valamerre a többi csillag közt. Így aztán minden csillagot szívesen nézel majd…Mind a barátod lesz.”

„Te pillanatnyilag nem vagy számomra más, mint egy ugyanolyan kisfiú, mint a többi száz – meg százezer. És szükségem sincs rád. Ahogyan neked sincs énreám. Számodra én is csak ugyanolyan róka vagyok, mint a többi száz-meg százezer. De ha megszelídítesz, szükségünk lesz egymásra. Egyetlen leszel a számomra a világon. És én is egyetlen leszek a te számodra…”

„Két-három hernyót el kell tűrnöm, ha meg akarom ismerni a pillangókat.”

“Akár egy házról van szó, akár a csillagokról, akár a sivatagról: ami széppé teszi őket, az láthatatlan.”

„Az emberek elfelejtették ezt az igazságot. Neked azonban nem szabad elfelejtened. Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelídítettél.”

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

19 − 18 =