Készülj a kertészkedési szezonra kreatívan! – csináld magad ötletek

Ha már neked is nagyon bizsereg mindened és alig várod, hogy ragyogó napsütésben kapirgálhass a  kertben, akkor van egy rossz és egy jó hírem. Kezdem a rosszal: az igazi tavaszra még várni kell. A jó pedig az, hogy nagyon sok előkészületet megtehetsz most, ami megkönnyíti majd a kerti munkát vagy szebbé varázsolja a kerted. A most bemutatásra kerülő csináld magad ötletek kertészkedéshez, pontosabban annak előkészítéséhez adnak kreatív ötleteket.

ötletek kertészkedéshez - Beton virágtartó készítése saját kezűleg

Csináld magad ötletek kertészkedéshez

Nem is szaporítom a szót, mutatom, hogy mik azok a teendők, amiket a kerti munkák előtt megcsinálhatsz és a későbbiekben nagy hasznát veszed majd. Ezeknek a házilag megvalósítható egyszerű praktikáknak a részletes leírása megtalálható a blogjaimon. Azért, hogy ne kelljen keresgélni, bogarászni, most összegyűjtöttem őket egy bejegyzésbe. 

Ha valamelyik technika, ötlet felkeltette az érdeklődésedet, egyszerűen csak kattints a fotóra és már olvashatod is a részletes leírást.

Színes virágtartó újrahasznosítással házilag

A növényimádóknál hamar eljön az a helyzet, hogy nem tudják mibe ültetni a növényeket. Nincs az a cserép mennyiség, ami meg nem telne újabbnál újabb növényekkel. Színes virágtartó újrahasznosítással akár konzervdobozból is készülhet, de a régi cserepek kidekorálása is jó ötlet. Olvasók mutatnak pár inspiráló ötletet.

Virágcserepek festése otthon

A kertészkedés örömeitől megfosztott téli időszak kitűnő alkalmat ad arra, hogy felkészüljünk a következő kerti és balkonszezonra. A megunt virágcserepek festése nemcsak hasznos, de kellemes szórakozás is. Olvasóink meséltek arról, hogyan varázsolták újjá az elszíneződött, unalmassá vált virágcserepeiket. Nézd meg a tanácsaikat és fogj hozzá magad is!

Beton virágtartó készítése saját kezűleg

Beton virágtartó készítése egy olyan kreatív elfoglaltság, amihez azokban a napokban is hozzáfoghatunk, amikor még nem tudunk kertészkedni. Olvasónk, Bazsa Bettina tanácsaival gyerekjáték lesz az elkészítése és csak arra kell várni, hogy jöjjön a jó idő és végre beleültethessük valami szépséggel.

Beton dekoráció a kertbe saját kezűleg

Ha feldobnád valami egyedi tárggyal a kertet, akkor beton dekoráció készítése a legolcsóbb és legjobb megoldás számodra. A betont saját kezűleg, saját ízlésedre formázhatod és színezheted. A betonvirágot nem kell öntözni, és a házi kedvencektől sem kell félteni. Bármilyen beton dekoráció a kertbe egyszerűen, gyorsan elkészíthető és ráadásul, ha elég ügyes vagy, pont olyan lesz, mint megálmodtad.

Felfüggeszthető virágtartó pillanatok alatt

Szuper ötletet, a felfüggeszthető virágtartó készítésének módját bemutató videót neked is látni kell. Mert milyen jó is az, ha felfelé is terjeszkedhetünk a növényeinkkel.

Virágtartó megunt pólóból

Nagy híve vagyok a régi tárgyak újrahasznosításának. Ezért is örültem, amikor rábukkantam egy videóra, ami azt mutatja be, a régi megunt pólóból hogy lehet egyszerűen és gyorsan virágtartót készíteni. Nézd meg videón, hogy lesz virágtartó pólóból!

Így lesz praktikus kerti kötény megunt farmerből

Nagy híve vagyok az újrahasznosításnak. Szeretem ha egy megunt vagy funkcióját vesztett tárgy nem a szemétdombon végzi, hanem új értelmet nyerve tovább szolgálja mindennapjaimat. Most az szeretném bemutatni, hogy lehet praktikus kerti kötény megunt farmerből egyszerű praktikával.

Így díszítsd mozaikkal a balkont

Az erkély, a balkon hangulatát nagyon jól feldobhatjuk sok színes kiegészítőve. A dekoratív kaspók, árnyékolók, függönyök mellett príma választás sok apró darabból álló mozaikkép vagy egyéb mozaikos tárgy. Ezeket akár saját magunk is elkészíthetjük. Mutatom is, hogy hogyan, hisz itt vannak a mozaik készítés trükkjei. 

Mozaikkal kirakott kaspó zsalukőből saját kezűleg

Amikor a beton virágtartók készítését mutattam be, akkor említettem, hogy a kész virágtartót akár mozaikkal is díszíthetjük. Olvasónk még ennél is egyszerűbb megoldást talált, hogy színes virágtartói legyenek. Most megmutatja, milyen egyszerűen készülhet mozaikkal kirakott kaspó zsalukőből saját kezűleg.

Így készül a sokoldalú tároló virágcserépből

A balkonok és kertek elmaradhatatlan kellékei, a virágcserepek igen sok oldalúan használhatók és dekorálhatók. Festéssel, dekupázs- vagy mozaikkészítési technikával egyszerűen és gyorsan új életre kelhetnek. De gondoltál már arra, hogy teljesen új funkciót is kaphatnak a virágtartók? Ma olyan inspirációs ötletet hoztam, amely túllép a virágcserép eredeti funkcióján. Videón mutatom be, hogy készül a sokoldalú tároló virágcserépből.

Bízom benne, hogy a sok remek ötlet közül Te is találsz jó néhány kedvedre valót és hozzá is látsz a munkának. Sok sikert kívánok hozzá!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük