Így készül a sokoldalú tároló virágcserépből

A balkonok és kertek elmaradhatatlan kellékei, a virágcserepek igen sokoldalúan használhatók és dekorálhatók. Festéssel, dekupázs- vagy mozaikkészítési technikával egyszerűen és gyorsan új életre kelhetnek. De gondoltál már arra, hogy teljesen új funkciót is kaphatnak a virágtartók? Ma olyan inspirációs ötletet hoztam, amely túllép a virágcserép eredeti funkcióján. Videón mutatom be, hogy készül a sokoldalú tároló virágcserépből.

univerzális tároló virágcserépből

 

Sokoldalú tároló virágcserépből

Hozzávalók

  • 1 nagy terrakotta cserépalátét,
  • 1 nagy terrakotta virágcserép,
  • Festék és stencil (nem kötelező),
  • erős ragasztó,
  • 2 fogantyú,
  • vízálló festékspray.

Elkészítés lépései

1. Helyezz a virágtartó tetejére egy cserépalátétet, ami biztonságosan illeszkedik.

2. Fesd be a virágcserép tetejét és oldalát a kívánt színre és hagyd száradni.

3. Fesd be a cserépalátétet is és hagyd megszáradni. Ez akár más színű is lehet, mint a virágcserép.

4. A ragasztóval erősítsd fel a fogantyúkat, hagyd megszáradni.

5. Fújd le az egész tárolót vízálló festék spray-vel, hagyd megszáradni.

6. Tölts meg a virágtartót a kívánt tartalommal, a cserépalátétet pedig használd tálcaként.

Tipp: Ha könnyebb tárolóedényre vágysz, használhatsz műanyag virágtartót is. Bár a terrakotta tartónak meg van az az előnye, hogy a súly miatt biztos nem fogja felkapni a szél.

Na de nézzük, mindezt videón is!

Ebből az alig egy perces videóból megtudhatod, milyen egyszerű az egész és milyen sokoldalúan használható tárolóedényt kapsz.

Univerzális tároló virágcserépből – videó

További DIY ötletek virágcserepekhez

A kertészkedés örömeitől megfosztott téli időszak kitűnő alkalmat ad arra, hogy felkészüljünk a következő kerti és balkonszezonra. A megunt virágcserepek festése nemcsak hasznos, de kellemes szórakozás is. Olvasóink meséltek arról, hogyan varázsolták újjá az elszíneződött, unalmassá vált virágcserepeiket. Nézd meg a tanácsaikat és fogj hozzá magad is!

A hobbi kertészek legfőbb fogyóeszközei a virágcserepek. A növények átültetése miatt egyre nagyobb darabokra van szükség, míg a kicsik csak gyűlnek és gyűlnek. Kis kézügyességgel és kreativitással igazi műalkotásokat készíthetünk belőlük, amelyek akár karácsonyi ajándékként is megállják a helyüket. Néhány ötletet hoztam arra, hogy lesz karácsonyi ajándék virágcserépből.

Mondják, hogy a kertészkedés drága mulatság. Na, de melyik hobbi nem az manapság? Ettől függetlenül a blogjaimban igyekszem megmutatni, hogy nincs szükség feltétlenül drága kellékekre a kertekben, a balkonokon. Az egyszerű kiegészítők is megteremthetik a megfelelő stílust és légkört. Virágtartók újrahasznosítással is készülhetnek, még akár a nagymama kicsorbult tálalóedénye is új életet kezdhet az erkélyen.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük