Karácsonyi ajándék virágcserépből saját kezűleg

A hobbi kertészek legfőbb fogyóeszközei a virágcserepek. A szépen fejlődő növények átültetéséhez egyre nagyobb cserepekre van szükség, míg a kicsik csak gyűlnek és gyűlnek. Kis kézügyességgel és kreativitással igazi műalkotásokat készíthetünk belőlük, amelyek akár karácsonyi ajándékként is megállják a helyüket. Néhány ötletet hoztam arra, hogy lehet kitűnő, saját magunk által készített karácsonyi ajándék virágcserépből a fenntarthatóság és az újrahasznosítás jegyében.

Karácsonyi ajándék virágcserépből saját kezűleg

Karácsonyi ajándék virágcserépből saját kezűleg

Saját magam is szívesen ajándékozok kézzel készített tárgyakat. Nagyon tudom értékelni azt is, ha valaki ilyennel ajándékoz meg engem. Legutóbb épp a fenti fotón látható, dekupázs technikával készült virágcserepet kaptam Krisztától, amikor anyukám kertjének növényeiből elajándékoztunk néhányat. Szerintem ennél jobb ajándékot nem is adhatott volna.

A virágcserép sokoldalúan használható alapanyag lehet. Festéssel, mozaiktechnikával, dekupázzsal vagy bármilyen kézművestechnikával eredei funkciójához csínosíthatjuk fel vagy akár univezális tároló készülhet belőlük.

Virágcserepek festése

A kertészkedés örömeitől megfosztott téli időszak kitűnő alkalmat ad arra, hogy felkészüljünk a következő kerti és balkonszezonra. A megunt virágcserepek festése nemcsak hasznos, de kellemes szórakozás is. Olvasóink meséltek arról, hogyan varázsolták újjá az elszíneződött, unalmassá vált virágcserepeiket. Nézd meg a tanácsaikat és fogj hozzá magad is!

Mondják, hogy a kertészkedés drága mulatság. Na, de melyik hobbi nem az manapság? Ettől függetlenül a blogjaimban igyekszem megmutatni, hogy nincs szükség feltétlenül drága kellékekre a kertekben, a balkonokon. Az egyszerű kiegészítők is megteremthetik a megfelelő stílust és légkört. Virágtartók újrahasznosítással is készülhetnek, még akár a nagymama kicsorbult tálalóedénye is új életet kezdhet az erkélyen.

Mozaiktechnikával

Príma megoldás a mozaikkal bevont virágcserép. A sok apró darabból álló mozaikképet saját magunk is elkészíthetjük. Mutatom is, hogy hogyan, hisz itt vannak a mozaik készítés trükkjei.

Néhány ötlet, mi készülhet virágcserépből

Most olyan ötleteket válogattam, amelyek új funkcióval ruházzák fel az egyszerű hétköznapi tárgyat és kitűnő karácsonyi ajándékká léptetik elő.

  • Lehet belőlük kedves dísztárgy, amit a kertbe, erkélyre is állíthatunk.
  • A kicsi és könnyű cserepek karácsonyi függődíszként is jól mutatnak.
  • Lehet belőlük szélcsengő, ajtódísz, madáretető vagy akár solarlámpa tartó.
  • A kis bábuk akár egy tündérkert jövőbeni lakói is lehetnek.
  • Tároló edényként ékszereket, féltett kincseket rejthetnek.
  • Akár a szent családot is megformálhatjuk vagy a közelgő új évre gondolva cuki szerencsemalacot alkothatunk.

Ma olyan inspirációs ötletet hoztam, amely túllép a virágcserép eredeti funkcióján. Videón mutatom be, hogy készül a sokoldalú tároló virágcserépből.

További virágcserépből készített ajándék fotókat az alábbi linre kattintva a Pinterest albumumban találsz:

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük