Lélegzetelállító őszi dekorációk

Bár sokan a tavaszt tartják a legvirágosabb évszakunknak, az ősz legalább olyan színpompás. A tavaszi hagymások szépségével nehéz ugyan versenyezni, de ősszel is nagyon gyönyörű virágaink nyílnak, amelyekből egy kis fantáziával nagyon csodálatos őszi dekorációk születhetnek. Kedvcsinálóként hoztam is néhányat neves és elismert virágkötők munkáiból.

őszi dekorációk -színes csokor

Lélegzetelállító őszi dekorációk

Szívem mélyén még azt mondanám, hogy nyár van, de napról-napra tapasztalom, hogy a természet idén is hű önmagához. A tűztövis, a vadszőlő színesedő bogyói, a hulló őszi termések, a sárga és barna ezer árnyalatába öltöző lombok csalhatatlanul jelzik, hogy új évszak kezdődött.

Felesleges hadakozni ellene, az így van rendjén. És milyen jó, hogy így van. Amint elkezdenék egy kicsit siránkozni, hogy milyen gyorsan elröppent a nyár, rögtön belém villan, hogy milyen szerencsések is vagyunk mi itt Európa közepén. Módunkban áll megtapasztalni a természet változatosságát, örök körforgását. Mind a négy évszak csodáját átélhetjük, élvezhetjük gyümölcseit.

 

Ráhangolódásként olyan őszi dekorációkat gyűjtöttem egy csokorba, amelyeket virágkötők készítettek szakmai versenyekre. Mindegyik alkotásnak külön üzenete, atmoszférája van. A kompozíciók magukban hordozzák az ősz jellegzetes színeit, formáit, ugyanakkor túl mutatnak az általános kliséken.

 

Az ízlésesen megkomponált művek akár egy hotelben, akár egy szüreti bálon vagy nagyobb rendezvényen is megállják a helyüket.

 

őszi dekorációk

 

őszi dekorációk bogyókból és termésekből

További fantasztikus őszi dekoráiós ötletek a Pinterest albumomban

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük