5 perces újrahasznosítás: függő virágtartó pólóból

Igazán egyszerű és valóban 5 perces újrahasznosítási ötlet a függő virágtartó pólóból. A makramé technikához hasonlóan, egyszerű csomózással készülő virágtartó által új értelmet és életet ad kap a megunt ruhadarab.

három színes függő virágtartó pólóból

Mi a makramé?

A makramé csomózással készült textildíszítési technika, amit szőtteseken alkalmaznak. A francia macramé szó kiejtés szerinti átvételéből származik.

Arab nyelven mikramahnak hívják, ami hímzett fátyol jelentéssel bír. Arab takácsok alkalmazták először a technikát a 13. században. A csomókat a szövés befejezéseként használták pl. törölközőknél, fátylaknál.

A mórokkal került Spanyolországba és innen terjedt el egész Európában. A 14. és a 15. században a makramé rendkívül népszerű volt Franciaországban és Olaszországban, oltárdíszeknél alkalmazták. A 19. században már mindenféle tárgy díszítésére használták a csomózást.

Tengerészeknek és felfedezőknek köszönhetően jutott el Kelet-Ázsiába és Amerikába. A hosszú utazások során a matrózok sokszor kötöttek különféle csomókat a hajókötelekre és egyéb tárgyakat is készítettek csomózással, amit aztán eladtak a helyieknek.

Az 1960-as és 1970-es években különösen népszerű volt. Nagyon sokféle tárgy készülhet makramé technikával, pl. pénztárcák, falikárpitok, ékszerek, ruházat, növény akasztók, abroszok.

Függő virágtartó pólóból

A függő virágtartó elkészítéséhez a használt pólón kívül csupán egy ollóra és némi kézügyességre van szükség. Az elkészítéséehez pedig valóban csak 5 percre van szükség

Még egyszerűbb is elkészíteni, mint az előzőleg már bemutatott felfüggeszthető virágtartót.

Így készül virágtartó a megunt pólóból – videó

Nézd meg a videót és készítsd el egyedi függő virágtartódat!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük