Felfüggeszthető virágtartó pillanatok alatt – videó

Amikor már minden helyet elfoglaltak a virágok a szobában vagy az erkélyen, ideje nekifogni a felfüggeszthető virágtartó készítésének. Akár ajándék is lehet belőle. Videón mutatom, hogy milyen gyorsan és egyszerűen elkészíthető a csupán egy hozzávalóból készíthető virágtartó.

felfüggeszthető virágtartó

Felfüggeszthető virágtartó készítése

A felfelé terjeszkedés a növényeinkkel akkor is jól jön, ha a szabadban tartott növényeink egy részét fagymentes helyre kell menekítenünk a teleltetéshez. A balkonnövények téli gondozásához különösen jól jön egy praktikus ötlet, amivel helyet nyerhetünk a lakásban. A bemenekített növények igen nagy teret igényelnek, nem rakhatjuk azokat egymásra. Többnyire a polcok száma is korlátozott, főleg az ablakok közelében, ahol világos van. Már pedig a balkonnövények többsége, főleg a mediterrán származásuak télen is igénylik a fényt, ezért minél világosabb helyet kell találni számukra.

Szerencsére itt a mentő ötlet, a felfüggesztés. 

Nem is gondolnád, milyen egyszerű elkészíteni egy függeszthető virágtartót, amit aztán az ablak közelébe lehet felakasztani, hogy a világosban vészelhessék át a növények a téli hónapokat. 

Ráadásul egy ilyen virágtartó szuper karácsonyi ajándék is lehet, amit egy virágimádó nagy szeretettel fogad. 

Nézd meg a rövid videót és már indulhat is az alkotás! 

Csinálj egyet próbából magadnak, aztán jöhet az ajándéknak szánt darab. Ezután csak azért kell drukkolni, hogy valóban célba találjon a kézműves remek és pont olyan szeretettel fogadják, ahogy mi készítettük.

Függő virágtartó pillanatok alatt saját kezűleg – videó

További egyszerű kézműves ötletek

A házilag készülő hattyú virágtartó szép dísze lehet az erkélynek vagy a kertnek. Elkészítéséhez csupán homokra, cementre, vízre néhány rongydarabra, egy kis festékre és némi kézügyességre van szükség. Na és némi türelemre, ami az anyag megszáradásához kell. Olvasónk fázisfotóival és videóval is mutatom a különleges virágtartó elkészítésének menetét.

Mondják, hogy a kertészkedés drága mulatság. Na, de melyik hobbi nem az manapság? Ettől függetlenül a blogjaimban igyekszem megmutatni, hogy nincs szükség feltétlenül drága kellékekre a kertekben, a balkonokon. Az egyszerű kiegészítők is megteremthetik a megfelelő stílust és légkört. Virágtartók újrahasznosítással is készülhetnek, még akár a nagymama kicsorbult tálalóedénye is új életet kezdhet az erkélyen.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük