Hattyú virágtartó készítése saját kezűleg- videó

A házilag készülő hattyú virágtartó szép dísze lehet az erkélynek vagy a kertnek. Elkészítéséhez csupán homokra, cementre, vízre néhány rongydarabra, egy kis festékre és némi kézügyességre van szükség. Na és némi türelemre, ami az anyag megszáradásához kell. Olvasónk fázisfotóival és videóval is mutatom a különleges virágtartó elkészítésének menetét.

saját kezűleg készített hattyú virágtartó

Hattyú virágtartó készítése saját kezűleg

A Burjanzó balkonok és kertek csoportban igen nagy sikert aratott Horváth Edit olvasónk saját kezűleg készített hattyú virágtartója.

Az elkészítés menetéről megmutatott néhány fotót és pár szóban el is mondta, mit, hogyan csinál.

„Egyhetes munka volt vele, de nem bántam meg. Most már a kertemben ékeskedik. A videó segített az elkészítésben.

Egy harmadrész homokot és kétharmadrész cementet összekevertem, úgy, hogy tejföl sűrűségű masszát kapjak. A készítés során ki is feszítettem, hogy szépen álljon.

A nyakának az alapja vas, az van megformázva, majd körbe tekerve malteres ronggyal. Először szivacssal tekertem körbe a vasat és cellux-al rögzítettem. Majd 4 centi széles kb 30 cm-es rongyokkal tekertem át, amit cementes habarcsba mártottam.

Amikor a nyakat rögzítettem a testhez, akkor a fejet kitámasztottam, hogy stabilan álljon a száradásig.”

Hattyú virágtartó készítése videó

A videóban csak zene szól, de nagyon jól érthető, hogy mikor milyen lépésre van szükség a hattyú elkészítéséhez.

Nagyon köszönöm az inspirációt és a fotókat Horváth Editnek!

További csináld magad dekorációs ötletek

Igazán egyszerű és valóban 5 perces újrahasznosítási ötlet a függő virágtartó pólóból. A makramé technikához hasonlóan, egyszerű csomózással készülő virágtartó által új értelmet és életet ad kap a megunt ruhadarab.

A beton virágtartó készítése egy olyan kreatív elfoglaltság, amihez azokban a napokban is hozzáfoghatunk, amikor még nem tudunk kertészkedni. Olvasónk, Bazsa Bettina tanácsaival gyerekjáték lesz az elkészítése és csak arra kell várni, hogy jöjjön a jó idő és végre beleültethessük valami szépséggel.

Nagy híve vagyok az újrahasznosításnak. Szeretem ha egy megunt vagy funkcióját vesztett tárgy nem a szemétdombon végzi, hanem új értelmet nyerve tovább szolgálja mindennapjaimat. Most az szeretném bemutatni, hogy lehet praktikus kerti kötény megunt farmerből egyszerű praktikával.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük