Juta filigrán kézműves technika

A juta filigrán egy egyszerű kézműves technika, amivel csodálatos tárgyakat, lakásdekorációkat készíthetünk. Az ősi időkben a mintákat finom aranyból, ezüstből és rézből csavarták, napjainkban juta zsineg ragasztásával és egy kis fantáziával jönnek létre a különleges tárgyak.

juta filigrán

Juta filigrán technika

„Juta filigrán. Kötél, juta zsineg, zsákvászon…… és a fantázia!

Ragasztásos technikával készül. A juta zsineg egy ( trópusi, szubtrópusi), termesztett növény rostjaiból készített vékony kötél, zsineg, a juta szálakból sodorva. Több féle anyagot készítenek belőle : zsinegeket, köteleket, zsákvászont, szigetelést stb…. Széles körben használják a textiliparban. Erre a technikára az interneten találtam rá , és nagyon megtetszett. Gondoltam kipróbálom! Még van mit gyakorolnom, hogy a profik közelébe jussak! Eddigi munkáim szeretném megmutatni Nektek!

Gazdaboltban és kenderboltban vásároltam anyagokat, meg nagyobb írószerboltokban. De nagyobb multiknál is biztos kapsz juta zsineget, a kertészeti részlegen.

A még kevéske kis tapasztalatomból annyit tanácsolnék, hogy a műanyag madzagokkal nehezebb egy kicsit dolgozni, jobban csúszik, de nem kizáró ok a munkához.

Ragasztót én univerzális, iskolai, irodai ragasztókat használok, meg a ragasztó pisztolyt. A gyöngyöket meg olyan boltokban szerzem be, ahol kreatívkodáshoz lehet dolgokat venni.

Ötleteket, és értékes videókat meg a Printeresten nézek! Sok örömet kívánok, meg persze sikeres mukákat! – ajánlotta figyelmünkbe a juta filigrán kézműves technikát Csikósné Jolika.

Ez a technika arra is alkalmas, hogy akár egy egyedi karácsonyi üdvözlőlapot készítsünk belőle szeretteinknek.

 Oktató videó

Nagyon köszönjük a fotót Csikósné Jolikának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

4 hozzászólás

  1. katalin szerint:

    nagyon tetszik a technika, csak azt nem tudom, hogy a megragasztott formák száradás után mennyire merevek? Ezt nem adja viszza egy kép vagy video, és mivel nem tudom konkrétan milyen itthon is vásárolható ragasztót kellene használni, én próbáltam faragasztóval és papírragasztóval is, de ezek rugalmasra száradnak. vagy az nem baj? hogyan lehet stabil alkotást készíteni? pl. szalvétatartót, térbeli dísztárgyat stb.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük