Muskátli a szobába is jó választás

A muskátlik gyakorta élénkítik a városi erkélyeket és teraszokat, színesebbé varázsolják a kerteket. Érdemes azonban másként is gondolni rájuk: a muskátli a szobába is jó választás. Nyári asztaldíszként vagy a falat beborítva is különleges kiegészítői lehetnek bármely belső térnek. Nem csoda, hogy egyre több fiatal fedezi fel magának ezeket a nyári szépségeket. A Pelargonium for Europe szakértői bemutatják a nyári szépségben rejlő végtelen lehetőségeket.

muskátli gyertyákkal kerti dekorációként

Muskátli a szobába is jó választás

Vágott virágként is jól működnek

Legyen az nyári asztaldísz vagy virágos kiegészítő, változatos különböző színű, formájú és méretű virágaival, a muskátlik vágott virágként is jól mutatnak.

Az egyes virágokat külön is fel lehet használni dekoratív részletek készítéséhez.

Elámulnak a vendégek: Egy virágos asztaldísz, amely vágott muskátlit és gyertyákat tartalmaz, biztosan leköti a figyelmet a következő kerti partin. Kis kézügyességgel és időráfordítással bárki elkészítheti a csinos asztaldíszt.

Vázákba helyezett vágott muskátlikkal nyári érzést és pozitív hangulatot teremthetünk a terített asztalon is. Virágos terítékként a tányérokra is fektethetünk egy-egy szépen levágott muskátlit.

Nincs több csupasz, csúnya fal: Ha a vágott muskátlikat, különböző színben és formában használjuk falra rögzítve, virágfüggönyként díszítheti teraszunkat. Ehhez a muskátli szárakat vízzel töltött virágcsövekbe kell helyezni és azokat nejlonszállal rögzíteni egy szép ághoz. Ez a fali dekoráció igazán nyári hangulatot áraszt, gyorsan elkészíthető és minden teraszt, erkélyt vagy akár belső teret feldob.

Zöld élet: muskátlik a belső térben

Azok számára is van jó hírünk, akiknek nincs sem erkélyük, sem teraszuk, a megfelelő gondoskodással ez a növény egy világos szobában is jól érzi magát, és színeivel a lakást is feldobja.

Erre a célra a nemes muskátli a legalkalmasabb. Telített színeivel ez a növény a muskátlik szépségkirálynője. A nemes muskátlit eredetileg beltéri növényként tenyésztették, és a klasszikus kültéri muskátlitól eltérően kora tavasszal virágzik. Vannak olyan nyári virágzású fajták is, amelyek a szabadban, széltől és esőtől védett helyeken fejlődnek.

muskátli a szobában

Az ehető muskátlik közül rengeteget megtalálhatunk, sok-sok különböző illattal: citrom, menta, rózsa, szerecsendióig, csokoládé – bőven van választék. Az illatos muskátli kiválóan kiegészíti a klasszikus gyógynövényeket, és sokféleképpen használható fel a kreatív konyhában.

További információk és képek a www.pelargoniumforeurope.com weboldalon találhatók.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük