Csodatévő napocska a jobb hangulatért

A csodatévő napocska nekem már többször is segített szebbnek, reménytelibbnek látni egy borús, nem túl sok jóval kecsegtető napot. Megosztom most itt is a vidám kis vidám képecskét, hogy mindig visszatérhess hozzé, ha rossz napod van. A képi világ mellett napról szóló verseket is mutatok, amelyek szintén hangulatjavítóak és lélelemelőek.

Csodatévő napocska

A csodatévő napocska egy pillanat alatt előbújik a csunya felhők közül és teret enged a reménynek,vidámságnak.

Csodatévő napocska

További olvasnivalók a napról

Petőfi Sándor: A naphoz című versét 1844. szeptember 27-én írta. A napra panaszkodik, ami fukarul bánik a sugaraival. Pedig a szeptember végi napok általában még naposak, később kezdődnek csak a ködös, sötét őszi és téli napok. A kedves vers viszont minden évszakban szívderítő olvasmány.

Csokonai Vitéz Mihály: A nap innepe című versének nemcsak a címe régies, de az egész vers nyelvezete kicsit furcsának tűnik a mai ember számára. Csokonai a magyar felvilágosodáskori irodalom egyik legjelentősebb költője, a népies verselés, a rímes epika egyik előfutára.

Kosztolányi Dezső: Napraforgó című versét ajánlom szeretettel a nyári tájak bearanyozójáról, a sárga virágfejeivel mindig a nap felé néző napraforgóról.

Végül ne feledd, hogy a felhők felett mindig kék az ég. Milyen jó is lenne, ha ilyen egyszerűen teljesülne minden kívánság!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...