Virágcserepek festése otthon – újrahasznosítás egyszerűen

A kertészkedés örömeitől megfosztott téli időszak kitűnő alkalmat ad arra, hogy felkészüljünk a következő kerti és balkonszezonra. A megunt virágcserepek festése nemcsak hasznos, de kellemes szórakozás is. Olvasóink meséltek arról, hogyan varázsolták újjá az elszíneződött, unalmassá vált virágcserepeiket. Nézd meg a tanácsaikat és fogj hozzá magad is!

Virágcserepek festése otthonVirágcserepek festése otthon

Virágcserepek festése otthon

Krisztinné Etus: „Amikor a nyári virágokat már kidobom, a balkonládákat alaposan átmosom és fertőtlenítem. De a külső oldalukat nem tudom tisztára mosni, ezért már évek óta újrafestem őket. Ez azért is jó, mert a ládák ellenállóbbak az időjárással szemben, de azért is szeretem, mert mindig új színt kapnak. Az idén a zöld szín nálam a domináns.

Pár éve meg láttam a netten hasonló virágtartókat és gondoltam, ilyeneket én is tudok csinálni. Mivel sok a virágokkal megvásárolt balkonedényem, hát valamit tudok velük kezdeni. Meglátva semminek tűnt a megoldás, de az odavezető út nem volt egyszerű.

Végül megtaláltam a megoldást és nagyon szeretem, mert a kertben nagyon jól mutat és anyagilag nekem is elérhető. Első köntösük kék-fehér volt, de most új köntöst kaptak, mert most a zöldbe vagyok szerelmes.

A legolcsóbbat, diszperziós festéket használok, mert ezt nagyon jól takar, olcsó és nem égeti le róla a nap. Nekem nagyon be vált. Beltérit veszek a legkisebb kiszerelést és nagyon kiadós. Főleg a kopott cserepekre jó, azokat nagyon jól takarja, az újakat meg kell csiszolni. A zománc festék egy idő után le pörög. 

Fehér festéket veszek és olyanra színezem, amilyenre én szeretném. Lakkot erre is föl lehet vinni, de akkor már nem tudom újrafesteni, vagy váltani kell alapozó festékre, de nekem az már drága.”

 

Gyöngyi Tóth: „Nálam kék színt kaptak a cserepek és a kanna is. Egyszerű kültéri diszperzitet használok.”

Mária Dobai Molnárné: Én a meggyötört cserepeket és kaspókat festés után dekupázsolom. Itt egy példa. Egyszerű akrill festékkel kenem le és végül kap egy réteg csónaklakkot, hogy bírja az időjárást.

Nagyon köszönöm az olvasóknak a hasznos tanácsokat!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

4 hozzászólás

  1. KÁVAINÉ ICA szerint:

    NAGYON ÖTLETESEK GRATULÁLÓK AZ IDÉN ÉN IS MEGCSINÁLOM.

  2. Marcs szerint:

    Nagyon tetszik, sok kopott cserepem van, elkezdem én is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük