Színes virágtartó újrahasznosítással házilag

A növényimádóknál hamar eljön az a helyzet, hogy nem tudják mibe ültetni a növényeket. Nincs az a cserép mennyiség, ami meg nem telne újabbnál újabb növényekkel. Színes virágtartó újrahasznosítással akár konzervdobozból is készülhet, de a régi cserepek kidekorálása is jó ötlet. Olvasók mutatnak pár inspiráló ötletet.

Színes virágtartó újrahasznosítással házilag

Színes virágtartó újrahasznosítással házilag

 

Unalmas téli estéken a „zöldujjú” emberek ujjai már nagyon bizseregnek. Már vágynak a természetbe, lesik az időjárás jelentést, tervezgetik mi kerül a kiskertbe vagy éppen a balkonra. Azon agyalnak, hogy fogják zölddé varázsolni a sivár falakat és hogy lesz ízletes, egészséges zöldség a veteményeskertben. Gyorsabban telik a várakozással teli idő, ha ezekben a napokban is teszünk valamit a balkon vagy a kert szépségéért. Kitűnő hiánypótló és unaloműző, ugyanakkor hasznos tevékenység a színes virágtartók készítése. A kidobásra szánt konzerves dobozok vagy az unalmas virágcserepek színesre festésével vidám virágtartókat varázsolhatunk. 

Egy dolgot sose feledjünk az ültető edény alján mindig legyen lyuk, hogy a felesleges víz eltávozhasson.

A natúr fémdobozokban is jól mutatnak zöld fűszernövények. Alacsonyabb dobozok és facsipeszek kombinációjával is ízléses fűszertartó készülhet. A dobozokból praktikus mécsestartók is válhatnak. A dobozok oldalára ütött lyukakkal tetszés szerint mintát alakíthatunk ki.

Az ültetőedények egyszerű, egyszínű festésére már mutattam ötleteket, most dekorált virágcserepeken a sor.

 

 

A virágcserepek festésének nagy mágusa Kovács Erzsébet. Az Ő tanácsait is érdemes megfogadni.

„Az alap és a virágok falfesték, a virág közepe pedig körömlakk. Szabadba nem jó, de ők a lakásban vannak. Nem alapoztam, rögtön rákentem a festéket, a két sor teljesen takar. Fültisztítót, fogpiszkálót és egy szivacsos ecsetet használtam. Nem nehéz bár ki megtudja csinálni.”

 

 

Nagyon köszönöm a fotókat!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük