Őszi ajtódíszek saját kezűleg termésekből

Az ősz a csodálatos színeivel nehezen tudok betelni. Egy-egy különösen szép fát, bokrot, termést meglátva rögtön beindul az agyam és azon pörgök, hogy ezt a szépséget hogy tudnám magammal vinni és megőrizni. Az erdőt járva szeretek ilyenkor gyűjtögetni, aztán pedig a kis kincsekből egy kis természetszigetet varázsolni az otthonomba. A kert és a természet kincseiből őszi ajtódíszek is egyszerűen készíthetők saját kezűleg. Most ehhez hoztam néhány ötletet.

Őszi ajtódíszek saját kezűleg termésekből

A természet ilyenkor ősszel különösen csodálatos színekkel örvendeztet meg bennünket. Ezeket a vidám, napfénnyel teli virágokat, terméseket be kell csempészni a mindennapjainkba.

Mutattam már lélegzetelállító őszi dekorációkat, tökös díszeket és saját kezűleg készíthető őszi lakásdekorációkat is. Most kopogtatókhoz mutatok ötleteket.

A vadszőlő a pirosló leveleivel nagyon jól mutat. A levelek azonban hamar lehullanak, de a fiatal hosszú indái frissen leszedve nagyon jól formázhatók. Az indákból egyszerűen fprmázhatunk kör vagy akár szív alakot is. Érdemes helyenként dróttal rögzíteni. Az indákon megmaradhatnak a szép színes leveleket is. Ha megvan a kopogtató alapja, akkor bármilyen őszi terméssel, például csipkebogyóval és díszalmákkal díszíthetjük. A kertben termett kis dísztököket szintén dróttal tudjuk ráerősíteni, így az ősz másik jellegzetes színe a sárga is megjelenhet..

A csipkebogyó szintén nagyon jól használható akár kopogtató alapjának is.

őszi ajtódíszek

Ha van egy jó ajtódísz alapunk, akkor márcsak a kiegészítőket kell megtalálni hozzá. A szokásos termések makk, dió, mogyoró mellett nyugodtan használhatunk színes terméseket vagy virágokat is. Nagyon tartós és jól mutat például a bókoló amarant vagy tűztövis bogyói is.

Gyönyörű ajtódíszek, kopogtatók kaphatók a virágboltokban ebben az időszakban is. Ha nem mersz belevágni egy saját készítésű ajtódíszbe, nézz be egy-két virágboltba és garantáltan megtalálod a kedvedrevalót.

Őszi kopogtatók a Pinterest albumomban

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük