Látványos őszi lakásdíszek saját kezűleg

Talán egyik évszakban sem olyan könnyű lakásdekorációkat készíteni a kert szépségeiből, mint ősszel. A természet ilyenkor különösen csodálatos színekkel örvendeztet meg bennünket. Kár lenne az őszi színeket formákat a lakás ajtón kívül hagyni. Csempésszük hát be az ősz színeit a lakásba egyszerű őszi lakásdíszek formájában!

 őszi lakásdíszek saját kezűleg - koszorú tűztövisből

Látványos őszi lakásdíszek saját kezűleg

A természetben található rengeteg termés, színes falevél és virág szinte kínálja magát. Nyitott szemmel járva úton-útfélen kincseket találhatunk, amit aztán otthon egy kis munkával kompozíciókká alakíthatunk. Pár egyszerű ötlettel és technikával magunk is látványos díszeket alkothatunk a vidám, napfénnyel teli virágok, termések felhasználásával.

A különleges formájú és színű dísztökök csoportosan egymás mellé helyezve is igen dekoratívak, de akár virágtartó is készülhet a színes tökökből.

Tovább fokozhatjuk a hatást, ha a dísztökök mellé egyéb terméseket, gesztenyét, makkot, csipkebogyót, narancsepret, tűztövist, díszalmát, stb helyezünk.

A töbkből készülő virágtartóra pár napja már egy egész bejegyzést szenteltem.

Dísztök helyett a sütőtök is használható. A sütőtök sikpájából és díszkukoricából szemet gyönyörködtető, napkorongot idéző kompozíció készíthető.

A vadszőlő fiatal hosszú indái frissen leszedve nagyon jól formázhatók, tökéletes koszorúalap lehet belőlük, amit aztán kedvünk szerint, például csipkebogyóval, díszalmákkal és kis dísztökkel díszhetünk.

Itt például vadszőlőből készült alapra rögzítettem például a bókoló amarant, másnéven disznóparéj vagy rókafarok színes virágait.

Nagy kedvencem a tűztövis. Élénk színei önmagukban is díszítenek, de némi zölddel kiegészítve pazar látványt nyújtanak. Még izgalmasabbá tehetjük az összhatást, ha más színű és alakú terméseket társítunk a tűztövisek mellé. Az első képen látható asztali díszhez a tűztövis ágacskákat dróttal rögzítettem a koszorúalapra.

A színes levelek hajtogatásával tartós virágszálakat, csokrokat készíthetünk. A kertben gyönyörű színe van a szőlő levélnek, így azt választottam, de ugyan így készülhet virág pl. juhar levelekből is.

A frissen leszedett, tehát még nedvesség tartalommal rendelkező és így könnyen alakítható szőlőleveleket használtam. Először a levél fodros felső részét visszahajtottam a levél fonákja felé, majd feltekertem az első levelet. Ezután pedig szépen sorban köré tekertem még pár levelet, hogy virágformát kapjak. A levelek szárát is meghagytam, így ezeket használhattam a virágszárához.

A szőlőlevél szárakat egy dróttal spirálisan összefogtam, ezzel jól formázható, tetszőlegesen hajlítható, hosszú száruk lett a virágoknak. A drót szárakat zöld takarószalaggal (tape) tekertem körbe, de akár zöld kötőfonal vagy krepp papír is megfelel a célnak.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

2 hozzászólás

 1. Fülkorn Lászlóné Zsuzsi szerint:

  Kedves Jucó ! Nagyon szeretem a leveleket,és a különböző ötletet jó tanácsot.köszönöm szépen.

  • Nagy Jucó szerint:

   Kedves Zsuzsi!

   Nagyon köszönöm a szép szavakat. Igazán sok erőt adnak a folytatáshoz.
   Virágos szép napokat kívánok: Jucó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük