Egyedi karácsonyi üdvözlőlap a legjobb ajándék

Egy ideje már nem veszünk egymásnak karácsonyi ajándékot, helyette inkább mindenki saját maga által készített aprósággal lepi meg a másikat. A saját kezűleg készített egyedi karácsonyi üdvözlőlap személyre szabott szuper meglepetés lehet akár önmagában is, de a vásárolt ajándékoknak is nagyon jó kísérője lehet. Az üdvözlőkártyák gyerekekkel közös elkészítése nemcsak kreatív kikapcsolódást nyújt az adventi időszakban, de a saját kezűleg alkotott figyelmesség garantáltan megörvendezti majd a megajándékozottat is.

karácsonyi üdvözlőlap készítés hozzávalói

Egyedi karácsonyi üdvözlőlap saját kezűleg – ötletek az alkotáshoz

Az itt leírtakat ötletadónak, inspirálónak szánom. Ezeket továbbgondolva, a megajándékozandó személyiségéhez szabva örömteli ajándék lehet egy egyszerű üdvözlőkártya is. Átadhatjuk személyesen, az ünnepi asztalra tehetjük ültető kártya helyett vagy akár postára is adhatjuk, még nagyobb meglepetést okozva a megajándékozottnak.

A természet kincseiből

Mi mással kezdhetném, mint a természetben talált kincsek felhasználásával. A kirándulások alkalmával begyűjtött virágszirmok, ágak, levelek, termések, mind mind hasznunkra lehetnek, hisz a természetes anyagokból alkotni öröm.

Fontos, hogy az üdvözlőlaphoz felhasznált növényi részek szárazak legyenek, hogy ne puhítsák fel a papírt. Jól jön ilyenkor, ha előrelátóak voltunk és lepréseltük a leveleket, virágokat.

A virágok sosem mennek ki a divatból, legfeljebb a felhasználási módjukban jönnek elő újabb és újabb trendek. A préselt virág kompozíció készítése az én gyerekkoromban nagy divat volt, aztán valahogy elfelejtődött. Most viszont azt látom, hogy egyre többen választják ez hobbijuknak. Cikkünkben most Jolika avat be bennünket az egyszerű és látványos hobbi rejtelmeibe.

Akár karácsonyi mintájú ragasztószalgokkal is rögzíthetjük a növényeket, de egy kis csipke is nagyon jó szolgálatot tesz.

Festéssel

A jó kézügyességgel rendelkezők saját maguk is megfesthetik az üdvözlőkártyát. Ehhez akrillfesték használata ajánlott.

Tipp: A festéshez vastagabb papírfajtákat, például tónus vagy kartonpapírt célszerű használni.

Alkotás ujjfestékkel

A festés egy speciális változata, amikor nem ecsettel, hanem saját ujjunkkal visszük fel a festéket a papírra. Az ujjlenyomat technikával a színárnyalatok nem a különböző festékek összekveréséből, hanem a színes ujjlenyomatok egymásra rétegzéséből születnek.

Kisebb pontok vagy filigrán formák megalkotásához csak az ujjbegyeinket mártsuk a festékbe.

Tipp: Károsanyagmentes, bio festékeket válasszunk, ezeket a legkisebbek is bátran használhatják.

Hímzéssel

Szinte minden háztartásban akad otthon tű és cérna, a legegyszerűbb öltésekből pedig csodás minták készülhetnek. Csupán a fantáziánk szab határt annak, milyen mintát alkotunk.

Tipp: Érdemes előre megrajzolni a formát és kijelölni a szúráspontokat.

Megmaradt fonalakból

A juta filigrán egy egyszerű kézműves technika, amivel csodálatos tárgyakat, lakásdekorációkat készíthetünk. Az ősi időkben a mintákat finom aranyból, ezüstből és rézből csavarták, napjainkban juta zsineg ragasztásával és egy kis fantáziával jönnek létre a különleges tárgyak.

Saját verssel

Igazán nagy örömet tudunk szerezni egy saját magunk által írt verssel.

Nyomdai motívumokkal

Az egyedi üdvözlőkártyák elkészítésének legegyszerűbb és leggyorsabb módja, ha a motívumokat rányomjuk a papírra. A készen beszerezhető nyomdák helyett azonban érdemesebb saját nyomdát készíteni. Ehhez a kívánt formát egyszerűen csak faragjuk bele egy félbevágott krumpliba. Akár sütikiszúrókkal is belevághatjuk a zöldségbe az ünnepi formákat.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük