Természetes alapú húsvéti dekorációk a lakás minden zugába

Mindennapjaimat igyekszem a természetesség jegyében tengetni. A tavaszi virágdömping idején mindig színesedik és illatozik valami a lakásban is. A természetes alapú húsvéti dekorációk a tavaszi újjáéledő természetet idézik meg otthonunkban. Inspirálódj és virágozd fel a lakás minden szegletét!

tavasz a lakásban

Természetes alapú húsvéti dekorációk

A húsvét az év legvirágosabb, legszínpompásabb ünnepe. Szimbolikus virágai, a barka, a nárcisz,  a tulipán, az árvácska, a kankalin, mind az éledező természet szépségeihez kötődnek.

A hosszú téli napok után jól esik rácsodálkozni a tavasszal virágzó növények formai és szín változatosságára, beszippantani friss illatukat. A virágokból kiáramló energiák olyan erőket közvetítenek, amik a közérzetünkre is kihatnak.

A friss virágokból készített sokszínű és illatos csokrok, ajtódíszek, cserepes növény összeültetések, tűzött kompozíciók otthonosabbá, vidámabbá varázsolják a környezetünket. A rügyező, bimbózó ágaktól a csodás tavaszi virágokig igen széles a választék, minden helyiségbe, élettérbe megtalálhatjuk az oda illő dekorációt.

Különösen szerencsés helyzetben vagyunk, ha van egy kertünk, ahonnan begyűjthetjük a húsvéti dekoráció alapanyagait. Egy kis kreativitással saját kezűleg állíthatjuk össze az ünnepi dekorációt a kert növényeiből.

Ajtódísz, kopogtató

Az ajtódísszel jelezhetjük, hogy az ajtó mögött ünnepi készülődés folyi. És milyen jó érzés úgy hazaérkezni a munkából, hogy már az ajtóban egy szépség vár és már itt felvidulhatunk és letehetjük a gondjainkat! Bátran szakíthatunk a megszokott formákkal és nyugodtan felhasználhatjuk a tojáshéjakat is.

Természetes alapú húsvéti dekorációk

Nappali

A nappali a család legfontosabb élettere és általában itt fogadjuk a vendégeket, locsolókat is. A vidám és természetes hangulatú dekorációk megszépítik az együtt töltött perceket. A nappaliba nyugodtan válasszunk nagyobb és látványosabb dekorációkat.

Szobák

A szobák a lakás intimebb területei, ide jól illenek a cserepes növények, valamint a kisebb, kevéssé harsány és egyszerűbb kompozíciók.

 

Étkező asztal

Az étkező asztalt is érdemes egy kicsit feldobni tarka virágokkal vagy zöld növényekkel. A tojáshéjak virágtartóként vagy akár gyertyatartóként is szolgálhatnak.

Erkély, balkon, terasz

Természetesen a kültéri nappalinál sem maradhat el a húsvéti feldíszítés. Ha ügyesek voltunk, akkor az ősszel elültetett hagymásnövények épp kinyíltak ezekre a napokra. Ha elfeledteztünk erről, vagy esetleg már elnyíltak a virágok, akkor boltokban kapható cserepes növényekből saját magunk is készíthetünk összeültetést.

Virágok nélkül nálunk sosincs húsvét. Ezek pont úgy hozzátartoznak az ünnephez, mint a sonka vagy a napraforgó kalács.

 

A képek forrása és további húsvéti ötletek a Pinterest albumomban.

Köszönöm a megosztást!
  •  
  •  
  • 3
  •  
  •  
  •  
  • 3
  •  

Nézd meg ezeket is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük