Természetes alapú húsvéti dekoráció a lakás minden zugába

Mindennapjaimat igyekszem a természetesség jegyében tengetni. A tavaszi virágdömping idején mindig színesedik és illatozik valami a lakásban is. Természetes nincs ez másképp húsvétkor sem.  A természetes alapú húsvéti dekoráció a tavaszi újjáéledő természetet idézik meg otthonunkban. A bemutatásra kerülő húsvéti dekorációk között ajtódísz, nappaliba és hálószobába alkalmas díszt is mutatok. Természetesen nem maradhat ki az étkező asztal sem. Inspirálódj és virágozd fel a lakás minden szegletét!

tavasz a lakásban

Természetes alapú húsvéti dekoráció 

A húsvét az év legvirágosabb, legszínpompásabb ünnepe. Szimbolikus virágai, a barka, a nárcisz,  a tulipán, az árvácska, a kankalin, mind az éledező természet szépségeihez kötődnek.

A hosszú téli napok után jól esik rácsodálkozni a tavasszal virágzó növények formai és szín változatosságára, beszippantani friss illatukat. A virágokból kiáramló energiák olyan erőket közvetítenek, amik a közérzetünkre is kihatnak.

A friss virágokból készített sokszínű és illatos csokrok, ajtódíszek, cserepes növény összeültetések, tűzött kompozíciók otthonosabbá, vidámabbá varázsolják a környezetünket. A rügyező, bimbózó ágaktól a csodás tavaszi virágokig igen széles a választék, minden helyiségbe, élettérbe megtalálhatjuk az oda illő dekorációt.

Különösen szerencsés helyzetben vagyunk, ha van egy kertünk, ahonnan begyűjthetjük a húsvéti dekoráció alapanyagait. Egy kis kreativitással saját kezűleg állíthatjuk össze az ünnepi dekorációt a kert növényeiből.

Kreatív húsvéti dekoráció a kertből saját kezűleg

Húsvéti ajtódísz, kopogtató

Az ajtódísszel jelezhetjük, hogy az ajtó mögött ünnepi készülődés folyi. És milyen jó érzés úgy hazaérkezni a munkából, hogy már az ajtóban egy szépség vár és már itt felvidulhatunk és letehetjük a gondjainkat! Bátran szakíthatunk a megszokott formákkal és nyugodtan felhasználhatjuk a tojáshéjakat is.

Természetes alapú húsvéti dekorációk

Húsvéti dekoráció nappaliba

A nappali a család legfontosabb élettere és általában itt fogadjuk a vendégeket, locsolókat is. A vidám és természetes hangulatú dekorációk megszépítik az együtt töltött perceket. A nappaliba nyugodtan válasszunk nagyobb és látványosabb dekorációkat.

Hálószobák húsvéti dekorációja

A szobák a lakás intimebb területei, ide jól illenek a cserepes növények, valamint a kisebb, kevéssé harsány és egyszerűbb kompozíciók.

Húsvéti dekoráció az étkező asztalra

Az étkező asztalt is érdemes egy kicsit feldobni tarka virágokkal vagy zöld növényekkel. A tojáshéjak virágtartóként vagy akár gyertyatartóként is szolgálhatnak.

Húsvét az erkélyen, balkonon, teraszon

Természetesen a kültéri nappalinál sem maradhat el a húsvéti feldíszítés. Ha ügyesek voltunk, akkor az ősszel elültetett hagymásnövények épp kinyíltak ezekre a napokra. Ha elfeledteztünk erről, vagy esetleg már elnyíltak a virágok, akkor boltokban kapható cserepes növényekből saját magunk is készíthetünk összeültetést.

Virágok nélkül nálunk sosincs húsvét. Ezek pont úgy hozzátartoznak az ünnephez, mint a sonka vagy a napraforgó kalács.

Húsvéti dekorációk – ötletek a Pinteresten

A képek forrása és további húsvéti ötletek a Pinterest albumomban.

További olvasnivalók a húsvéti dekorációhoz

A húsvéti dekorációk fontos kellékei a tavaszt idéző virágok. Legyen szó akár a nappalink, akár az ünnepi asztal feldíszítéséről, a kötelező elemnek számító tojások mellett a virágoknak is ott a helyük. Legtöbbször az ilyenkor nyíló tavaszi hagymásokkal díszítünk, de a Pelargonium for Europe szakértői arra bíztatnak mindenkit, hogy bátran dekoráljanak muskátlival is. Fotókon is megmutatták, hogyan illeszthető be a hagyományos kelléket tartalmazó húsvéti dekorációba a könnyen elérhető és gondozható, színes virágú nemes muskátli.

A húsvét az év legvirágosabb, legszínpompásabb ünnepe. Az ünnepi asztalra kerülő húsvéti dekoráció elkészítésénél igazán egyszerű dolgunk van. A húsvét szimbolikus virágai, a barka, a nárcisz, a tulipán, az árvácska, a kankalin, mind az éledező természet szépségeihez kötődnek. Szinte minden kertben megtalálhatók, de megfizethető az áruk is. A vágott virágok mellett a cserepes virágok is jól kiegészíthetik az ünnepi dekorációt. Természetes alapú húsvéti dekoráció példáit hoztam, amelyeket otthon bárki saját maga is elkészíthet.

A hagyományos tojásfestés egyszerű technika, amit nagyszüleink a kertben található növényekkel végeztek a húsvéti hímestojások elkészítéséhez. Ők még rá voltak kényszerítve arra, hogy az otthon elérhető növényeket használják a húsvéti tojások színesítésére, díszítésére. Napjainkban hatalmas a választék tojásfestékekből, ennek ellenére egyre népszerűbb a természetes színezésű húsvéti tojások készítése. A tojásokkal való bíbelődés kitűnő családi program, a nagyanyáink praktikáit követve igazi közös móka.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük