Húsvéti dekorációk muskátlival

A húsvéti dekorációk fontos kellékei a tavaszt idéző virágok. Legyen szó akár a nappalink, akár az ünnepi asztal feldíszítéséről, a kötelező elemnek számító tojások mellett a virágoknak is ott a helyük. Legtöbbször az ilyenkor nyíló tavaszi hagymásokkal díszítünk, de a Pelargonium for Europe szakértői arra bíztatnak mindenkit, hogy bátran dekoráljanak muskátlival is. Fotókon is megmutatták, hogyan illeszthető be a hagyományos kelléket tartalmazó húsvéti dekorációba a könnyen elérhető és gondozható, színes virágú nemes muskátli.

húsvéti fészek muskátlival

Húsvéti dekorációk muskátlival

Virágvasárnapon ideje a húsvéti dekorációk megtervezésére is gondolni. Magam is több természetes alapú húsvéti dekorációt mutattam már a húsvét jelképeivel.

Most nézzük, hogy dobhatjuk fel a hangulatot a hagyományos húsvéti dekorációk virágai mellett vagy helyett muskátlikkal.

Húsvéti makramé tojások

Ez a mennyezetre szerelt különleges dekoráció szokatlan lehet, mégis dinamikussá és izgalmassá teszi otthonunkat. A plafonra rögzített installációról gyönyörűen mintázott fürjtojások lógnak, kedv szerint választott dekoratív elemek és különböző formájú tyúktojások társaságában.

Az esztétikus makramé akasztók nagyméretű tojásokat is rejtenek, melyekbe, ha vizet öntünk, akár minivázaként is használhatóak. A tojásból készült vázában pedig remekül mutatnak a színes virágú, vágott muskátlik. A törékeny tojásvázákat kétféleképpen is elkészíthetjük.

Amennyiben nyers tojásokat használunk, óvatosan távolítsuk el tetejüket, csöpögtessük le a tojásfehérjét és sárgáját, majd öblítsük le a héjakat. Ha pedig főtt tojásokkal dolgozunk, a héjak tetejének eltávolítása után kanalazzuk ki tartalmukat és gondosan tisztítsuk meg őket.

Tipp: A fürjtojások már természetes állapotukban olyan változatos és dekoratív mintázatúak, hogy nincs szükségük további díszítésre. A tyúktojásokat viszont tetszés szerint festhetjük, bevonhatjuk vagy más módon díszíthetjük.

Virágos húsvéti fészek

A virágokkal díszített húsvéti fészek egy igazán egyedi ötlet, mellyel könnyen feldobhatjuk otthonunkat az ünnepek idején. Elkészítéséhez egy fonott kosarat használunk kaspónak, amelyet muskátlikkal és gyertyavirággal ültetünk be. A kosarat magát feldíszíthetjük gallyakból font koszorúval, végül pedig – az igazi húsvéti hatásért – helyezzünk kedvünk szerint megfestett húsvéti tojásokat a kosárba, és díszítsük fészkünket apró tollakkal.

Természet inspirálta asztali dekoráció

Ahogy minden ünnepi dekorációnál, most is a természet biztosítja a legszebb díszítő elemeket. Hogyha kedveljük a vintage stílust, egy hasonló hangulatot idéző húsvéti teríték elkészítéséhez csupán annyit kell tennünk, hogy különböző színű muskátlivirágokat és leveleket, valamint dekoratívan mintázott kis fürjtojásokat rendezünk el az étkezőasztalon. Egy mutatós cserépben elhelyezett virágzó muskátli, valamint a szalvétához kötött mini csokorként használt muskátliszárak tálalás során tökéletessé teszik a szeretettel díszített húsvéti asztalt.

Tipp: a csokorként használt muskátli szárak tovább maradnak frissek, ha vízzel töltött fiolákba helyezzük őket.

húsvéti dekorációk muskátlival

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük