Természetes alapú húsvéti dekoráció házilag

A húsvét nem csupán a csokinyuszikról és a tojásfestésről szól, hanem az otthonunkat is színesítő, virágokkal teli dekorációkról. Engedjük, hogy a természet meghódítsa az otthonunkat és inspiráljon minket a húsvéti virágos dekorációk létrehozásában! Olyan természetes alapú húsvéti dekorációk sorát hoztam, amelyeket otthon bárki saját maga is elkészíthet.

színes húsvéti dekoráció

Virágos húsvéti dekorációs ötletek

A húsvét az év legvirágosabb, legszínpompásabb ünnepe. Az ünnepi asztalra kerülő húsvéti dekoráció elkészítésénél igazán egyszerű dolgunk van. A húsvét szimbolikus virágai, a barka, a nárcisz,  a tulipán, az árvácska, a kankalin, mind az éledező természet szépségeit varázsolják a lakásba. Szinte minden kertben megtalálhatók, de megfizethető áron hozzájuk is juthatunk. A vágott virágok mellett a  cserepes virágok is jól kiegészíthetik az ünnepi dekorációt.

  • Húsvéti kosár virágokkal: Készítsünk hagyományos húsvéti kosarat, és töltsük meg színes tavaszi virágokkal. Használjunk friss tulipánokat, nárciszokat, vagy akár szárazvirágokat is, hogy az otthonunkat varázslatos tavaszi hangulatba hozzuk. A kosár aljába helyezzünk egy kis műfüvet vagy zöld krepppapírt, hogy a virágok szépen mutassanak.
  • Tojások virágokkal: Üres tojáshéjakat használva készítsünk mini virágcserepeket. Töltsük meg őket földdel és ültessünk bele apró tavaszi virágokat, mint például ibolyát vagy kis kankalinokat. Ezek a kis dekorációk ideálisak az asztalra vagy az ablakpárkányra helyezésre.
  • Húsvéti koszorú virágokkal: Alkossunk egyedi húsvéti koszorút a bejárati ajtóra vagy a falra. Szerezzünk be egy koszorúalapot, majd fedjük be művirágokkal, tojásokkal, és tavaszi zöldágakkal. A koszorú alapját bátran díszíthetjük tojásokkal, amiket színes szalagokkal köthetünk rá.
  • Virágos asztali középpont: Hagyjuk, hogy az asztalunk is ünnepeljen velünk! Helyezzünk egy hosszú, virágos dekorációt az ünnepi asztal közepére. Egy hosszúkás váza tökéletes választás lehet, amiben gyönyörű tavaszi virágokat, például hóvirágot, liliomot és százszorszépet helyezünk el. Köréjük szórjunk néhány apróbb tojást és zöld díszítéseket.
  • Virágos ajándékcsomagolás: Ne feledkezzünk meg az ajándékokról sem! Használjunk virágos papírt vagy szalagokat az ajándékok csomagolására, és díszítsük fel őket friss virágokkal vagy művirágokkal. Egy kis tavaszi motívum mindig örömet szerez az ajándékátvevőnek.

Természetes alapú húsvéti dekoráció készítése házilag

A rügyező, lombfakadás előtt virágzó fák, cserjék, az ezer színben pompázó hagymás és egyéb lágyszárú növények illata, életerőt sugárzó üde színe fantasztikus lehetőségeket biztosít a tavaszi fáradság leküzdéséhez.

A hosszú téli napok után jól esik rácsodálkozni a tavasszal virágzó növények forma- és színgazdagságára, beszippantani friss illatukat. A virágokból kiáramló energiák olyan erőket közvetítenek, amelyek hangulatunkra, közérzetünkre is kihatnak.

A rengeteg bódító illatú és színvilágú virág nagyon jó alkalmat ad a kísérletezésre. A friss virágokból készített csokrok, ajtódíszek, cserepes növény összeültetések, tűzött kompozíciók otthonosabbá, vidámabbá varázsolják a környezetünket.

Nagy híve vagyok a természetes anyagoknak, ezért ma ilyenekre mutatok példát.

Fel tehát a vidámságra. A levágott ágakon jól mutatnak a festett tojások, a régi kincses ládikóból előbányászott régebbi dekorációk. Élvezet megpihentetni a szemet a vidám színekben pompázó virágok, kedves kis állatok, kiegészítők együtteséből összeálló tavaszi kavalkádon.

A sárga, a nap színe semmiképp ne maradjon ki a dekorációból, hisz az nagyon hatásos eszköz a rosszkedv, a szomorúság ellen is.

Természetes alapú húsvéti dekorációk

A húsvéti dekorációk fontos kellékei a tavaszt idéző virágok. Legyen szó akár a nappalink, akár az ünnepi asztal feldíszítéséről, a kötelező elemnek számító tojások mellett a virágoknak is ott a helyük. Legtöbbször az ilyenkor nyíló tavaszi hagymásokkal díszítünk, de a Pelargonium for Europe szakértői arra bíztatnak mindenkit, hogy bátran dekoráljanak muskátlival is. Fotókon is megmutatták, hogyan illeszthető be a hagyományos kelléket tartalmazó húsvéti dekorációba a könnyen elérhető és gondozható, színes virágú nemes muskátli.

Húsvéti dekorációk a Pinterest albumomban

További húsvéti dekorációkat találsz a Pinteresten.

Az ünnepi dekorációk létrehozásakor csak a képzeletünk szabhat határt. Engedjük, hogy a virágok és a tavasz varázsa átjárja otthonunkat, és tegyük még vidámabbá az idei húsvéti ünnepeket!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...