Beköszöntött a kínai hold újév – elkezdődött a Bivaly éve

Kínában és Kelet-Ázsiában 2021. február 12-én beköszöntött az új év, a tavasz ünnep. A Patkány évét felváltva megkezdődött a Bivaly éve. De vajon az idei év jobb lesz-e mint a tavalyi volt? Vajon mit tartogat számunkra?

Kínai horoszkóp 12 állatövi jegye - bivaly éve

Kínai újév, Holdújév

A kínai újév, másnéven Holdújév egész Kelet-Ázsiában a legnagyobb ünnep, így az egész emberiség negyede része ünnepli. A kínai újév dátumát számításokkal határozzák meg, évről évre más napra esik. Legegyszerűbb talán úgy fejezhető ki, hogy a kínai újév napja a február 4-hez legközelebb eső újhold napja, így mindig január 21. és február 21. közötti dátumra esik. A Bivaly évét a Tigris éve váltja majd 2022. február 1-jén.

Az ünnep a tavasz és az újév kezdetéről szól. A nagycsaládok összegyűlnek és együtt búcsúztatják az óévet, megajándékozva egymást.

Bivaly éve

A kínai horoszkóp 12 állatövi jegyet ismer, amelyek 12 évente, illetve ciklikusan 60 évente visszatérően követik egymást.

2019 a Disznó éve, míg 2020 a Patkány éve volt. A Patkány éve hagyományosan valami olyat hoz a világra, ami alapjaiban változtatja meg addigi életünket. Azt hiszem nem kell magyarázni, hogy ez 2020-ra teljesen igaz volt. De az ezt megelőző, a 2008-as évre is elmondható ugyan ez: összedőltek a világ pénzpiacai és gazdasági világválság kezdődött.

A bivaly szülöttek gyakorlatias, realista, hagyományteremtő emberek.

A bivaly éve sokkal jobb kilátásokkal kecsegtet, mint a patkányé. Az évre legfőképp a bivaly vonásai jellemzőek, vagyis lassan mozduló, megfontolt, kitartó munkabírású. Ebből következően kemény munka számíthatunk, aminek egzisztenciális és érzelmi biztonság lesz a jutalma. Az ideális lesz házasságkötésre, családalapításra is.

A bivallyal érkező lecsendesedés reményeim szerint a világjárvány megfékezéséről és helyzetünk normalizálódásáról szól majd.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük