Első tízmilliószoros nap 2022-ben: március 18

2022-ben március 18-ra esik az első első tízmilliószoros nap. A buddhizmus tanai szerint az ezen a napon és a további három hasonló napon minden gondolat, legyen az pozitív vagy negatív, tízmilliószoros erővel hat.

Márai Sándor: Óvatosan szétnyitom ezt a szeptembert...

Első tízmilliószoros nap 2022-ben

A tibeti buddhista naptár legfontosabb dátumai a Buddha életeseményeihez kapcsolódó tízmilliószoros napok. A négy különleges napon az energiák és a teremtő erő szokszorozódnak. A jó és a rossz dolgok egyaránt hatványozódnak.

10 milliószoros napok ugyan a buddhizmus ünnepei, de a különleges napok energiái az egész világmindenségre hatnak. Azok is élvezhetik áldásos hatását, akik nem buddhisták.

A tízmilliószoros napokat Buddha életeseményei határozzák meg. Ezek nem a Gergely naptár szerinti fix dátumra esnek, hanem a holdjárás határozza meg őket. Ezért van az, hogy minden évben más-más napon ünneplik őket.

Az 1. tízmilliószoros nap: Chötrül Düchen napja.

Chötrül Düchen a vajmécsesek és a csodák ünnepe.

Az első 10 milliószoros napot az első holdhónap 15. napján tartják. Ez általában februárra vagy márciusra esik.

A tibetiek ezen a különleges napon jakvajból készült gyertyákat készítenek, és ezeket meggyújtva ünnepelnek. Buddhánka azokra a csodálatos tetteire emlékezenek ekkor, amelyeket 15 napon keresztül mutatott be, hogy tanítványai hitét megerősítse.

További tízmilliószoros napok 2022-ben

  • második: június 14, kedd,
  • harmadik: augusztus 1, hétfő,
  • negyedik: november 15, szintén kedd.

Használd jóra ezt a napot, hisz az épp annyi energiába telik, mint rosszat tenni, rosszat kívánni! És az előbbinek mennyivel jobb következményei lesznek.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük