Mit tegyék és mit ne a céges bulin?

Év elején gyakoriak az évindító rendezvények. A céges buli általánosan lazább hangulatú lehet, mint a hivatalos munkahelyi környezet. Azonban még itt is mindig fontos az udvariasság és a professzionalizmus fenntartása. Olyan íratlan szabályokat, viselkedési mintákat gyűjtöttem össze, amelyeket mindenkinek ismernie és tartania kellene a céges buli alkalmával a békés együttélés érdekében.

céges buli

Céges buli íratlan szabályai – iránymutatás a céges bulikhoz

Mindig fontos az adott cégnél vagy szervezetnél érvényes szabályokat és elvárásokat betartani, így érdemes lehet előre tájékozódni az adott eseményről. Ha bizonytalan vagy valamiben, mindig kérdezz meg valakit a céges hierarchiában, hogy megtudhasd, milyen elvárások vannak a céges bulival kapcsolatban.

Öltözködés

A megfelelő öltözék általában attól függ, hogy milyen típusú céges buliról van szó, és mennyire formális az esemény. Általában célszerű kényelmes, de mégis elegáns öltözéket választani. Ha nincs előírva konkrét dress code, akkor a megfelelő választás lehet egy szolidabb üzleti casual vagy szabadidős elegancia.

Viselkedés

Fontos, hogy tartsd tiszteletben a munkatársaidat és a vezetőséget. Bármilyen eseményen, ahol a munkahelyi közösség jelen van, az udvariasság és a tisztelet alapvető. Kerüld az irodai pletykálkodást vagy olyan témák megvitatását, amelyek feszültséget okozhatnak a munkahelyi környezetben.

Italfogyasztás

Ha alkoholt iszol, mértéktartás a kulcsszó. Ne engedj az alkoholnak olyan mértékben, hogy elveszítsd az önkontrolt vagy kellemetlen helyzetbe kerülj. Ha az esemény alkoholmentes, tartsd tiszteletben ezt a döntést, és ne próbálj alkoholt csempészni az eseményre.

Interakciók

A céges bulik kiváló alkalmat nyújtanak arra, hogy jobban megismerd a kollégáidat és a vezetőséget egy informális környezetben. Használd ki ezt az alkalmat, de mindig tartsd tiszteletben mások magánéletét és határait. Kerüld az olyan érzékeny témákat, mint a politika vagy vallási meggyőződés, hacsak nem vagy biztos benne, hogy ezek a témák elfogadhatók az adott környezetben.

Céges buli utólagos következményei

Bár a céges bulik informálisabbak, még mindig fontos, hogy tisztában legyél az utólagos következményekkel. Az eseményen történt esetleges viselkedésed vagy kijelentéseid visszahatással lehetnek a munkahelyi környezetedre és hírnevedre.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük