Boglárka virágüzlet: „Ez addig fog menni, amíg hiszel benne.”

Tavaly decemberben a Közel és távol utazási blogon meghirdettem a legszebb adventi dekoráció versenyét. A szoros verseny második helyezettje a győrteleki Boglárka virágüzlet lett. Szabó Tünde Boglárkát, az üzlet vezetőjét kértem fel, hogy válaszoljon néhány kérdésemre.

Hol található a virágüzlet, mióta működik?

Győrtelek (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye) Kossuth út 68. szám alatt működik a Boglárka Virág-Ajándék üzlet. Ez előtt állt az adventi dekoráció, amellyel második helyezést sikerült elérni az országos versenyben.

FACEBOOK oldalam címe, ahol további munkáim is megtekinthetők, és ismerősnek is jelölhetnek az érdeklődők:

https://www.facebook.com/boglarkavirag2016

A virágüzlet hivatalosan 2014 óta működik, én 2016 óta tevékenykedem benne főállásban. Korábban szüleim foglalkoztak zöldség-gyümölcs illetve virág-ajándék árusítással hosszú éveken át, én ez utóbbi tevékenységet vettem át tőlük.

 Minden szezonra igyekszem valami egyedi, látványos kültéri dekorációt készíteni, mely vonzza a tekintetet és még több látogatót, érdeklődőt és vásárlót hoz. Az idei karácsonyi időszakra ezt a fenyőruhás babát készítettem el saját kezűleg, mellyel egy álmom vált valóra, régóta tervben volt már ugyanis az elkészítése. 40 db arany színű díszgömb került rá, 10db masni, és egy 80 égős ledes égősor dísziti, melynek köszönhetően az esti órákban sem marad észrevétlen a dekoráció.

Boglárka virágüzlet

Mióta vagy a szakmában?

Üzletvezetőként dolgozom az üzletben.  Virágkötő végzettségemet 2018-ban szereztem meg. Ugyan számunkra nem előírás a szakképzettség virágüzlet működtetéséhez, de én mindenképpen szerettem volna megszerezni, bővíteni ismereteimet.

Ha nem virágkötő lennél, mit csinálnál?

Jelenleg – annak ellenére is, hogy szakmánkban sok más mellett elég nehéz előre tervezni most a járványhelyzet miatt- , el sem tudom képzelni, hogy mással foglalkozzak. A későbbiekben ez hogy alakul, nem tudom, de nem szeretném, ha változna. 🙂

Hogy nézne ki egy tökéletes napod?

Sok ilyen van egy évben, amit annak élek meg, ha csak a munka tekintetében nézzük, ilyenek például a nagyobb szezonokhoz kapcsolódó napok, Nőnap, Anyák napja, Ballagások, amikor az átlagosnál jóval nagyobb a nyüzsgés az üzletben. Ilyenkor folyamatosan készítjük az alkalmi csokrokat, kiszolgálunk, és nagyon jó látni, hogy örömet szerzünk másoknak a készítményeinkkel.
Vagy amikor elégedett, visszatérő vásárlóinkat láthatjuk viszont. Ezek nagyon fárasztó napok, de a sok pozitív visszajelzés kárpótol mindenért, ezért (is) érdemes csinálni.

De tökéletes lehet egy nyugisabb nap is, amikor van idő az alkotásra, a felvett rendelések elkészítésére, vagy egy régóta tervben lévő ötlet kivitelezésére.

Mi a legnagyobb kihívás a munkádban?

Amikor egy olyan dolgot rendelnek tőlem, amit azelőtt még nem készítettem, az kihívás, de teljesen pozitív értelemben. 🙂

Mi az a 3 szó ami a leginkabb jellemzi az üzleted?

Nem is tudom… Erről lehet inkább a vásárlókat kellene megkérdezni, de remélem, hogy : Barátságos, vevőközpontú és egyedi. 😁

Melyik munkádra voltál eddig a legbüszkébb?

Általában minden szezonban van egy-egy nagy kedvenc, népszerűbb darab, a vásárlóim körében és a magam számára is, amire különösen büszke vagyok illetve amire jó visszaemlékezni hogyan készült el. Nekem az elkészítés is egy külön öröm, nemcsak a végeredmény 🙂 A legutóbbi ilyen, amelynek köszönhetően ezt az interjú lehetőséget is kaptam, a tavaly karácsonyi dekorációm, a fenyőszoknyás baba. 🙂

Miről álmodsz még?

Szeretném, ha még szélesebb körben megismernék a munkámat, esetleg több üzletet is tudnék üzemeltetni majd egyszer.

Mi volt a legjobb tanács amit eddigi életedben kaptál?

Egy barátom jó tanácsa jutott most eszembe, amit akkor mondott nekem, amikor nem voltam biztos benne, hogy fog-e nekem menni ez az üzlet. Azt tanácsolta, ami most talán a jelenlegi helyzetben virágkötészettel, virágkereskedelemmel foglalkozó kollégámnak, barátomnak is némi kis erőt adhat: „Ez addig fog menni, amíg hiszel benne.”

Persze nyilván a hit önmagában még nem elég, sok év tevékeny munka, folyamatos megújulás, kitartás, szorgalom és elhivatottság is kell hogy mellette legyen, de a hit ereje is sok nehézségen át tud minket segiteni.

Boglárka virágüzlet – Győrtelek videó

https://youtu.be/NCdrWnFpBXQ

Naygon köszönöm a Tündének a válaszokat. Bízom benne, hogy a bejegyzésemen keresztül még többen megismerik munkásságát. Kívánom, hogy teljesüljenek az itt meg nem fogalmazott álmai is!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük