Sétára hív a Budapesti Füvészkert Viktória háza

Különleges sétára hívja az egzotikus virágok kedvelőit a Budapesti Füvészkert. 2021. augusztus 29-én 11 órától Kiszel Péter, az ELTE Füvészkert főkertészének szakvezetésével ismerhetők és tekinthetők meg hazánk első botanikus kertjének csodálatos tündérrózsái. A Füvészkert Viktória háza előreváltott belépőjeggyel tekinthető meg.

Füvészkert Viktória háza

Budapesti Füvészkert Viktória háza

Viktória ház bemutatása- tematikus szakvezetés

Vezetett séta az ELTE Füvészkertben.
Ismerje meg a Viktória házat, tegyen egy sétát a Füvészkertben Kiszel Péter szakvezető, az ELTE Füvészkert főkertésze segítségével.
Szakvezetés ára: 3900 Ft, mely tartalmazza a Füvészkerti belépőjegyet is.
A jegyek megvásárolhatóak online, vagy elővételben a Füvészkert portáján augusztus 28-án 17 óráig. Az esemény napján augusztus 29-én csak online jegyvásárlás lehetséges!

Kérjük, tartsák be az aktuális járványügyi szabályokat! – olvasható a Füvészkert Facebook oldalán.

A viktória virágot 1801-ben fedezte fel Thaddäus Haenke, német botanikus, az Amazonas bolíviai holtágainak sekély, meleg vizében. Nevét akkor kapta, amikor évtizedek múlva eljutott Angliába. Az angol uralkodó, Viktória királynő tiszteletére nevezték el Victoria amazonicának.

A különlegesen nagyranövő és extra nagy teherbírású amazonasi tündérrózsák, azaz a viktória virágok mindig nagy érdeklődésre tartanak számot. Pár évvel ezelőtt a Füvészkert munkatársai tesztelték, hogy a hatalmas virágok valóban elbírják-e egy felnőtt ember súlyát.

Magam is többször jártam már a Füvészkertben és persze ilyenkor mindig meglátogatom a Viktória házat is. Az ottani látogatásaimból készítettem egy videót is. Fogadd szeretettel!

 

https://youtu.be/vYYgT3UNn54

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük