Készülj fel a Zöld Forradalomra az Öko Zsibongón!

Változatos programokkal teli családi eseményre, és a fenntarthatóság iránti elkötelezettségre hív az Öko Zsibongó Green csapata 2023. október 29-én. A Készülj Fel a Zöld Forradalomra! címet viselő rendezvény a gyerekektől a felnőttekig minden korosztálynak inspirációt és izgalmat kínál.

fülemüle, azaz csalogány

Öko Zsibongó Green – 2023. október 29

Zöldkörnyezet, zöldenergia… mert a zöld nem csak egy szín: ez az Öko Zsibongó Green

2023. október 29-én vasárnap az esemény keretein belül megrendezésre kerül az Öko Zsibongó „Zöld város” pályázat döntője is, ahol a látogatók megismerhetik, 6-99 éves korig ki milyennek képzeli el zöld környezetét. A pályaműveket szakmai zsűri értékeli: Kosztka Ernő, a MAKEOSZ elnöke és Szabó József, a Green City, valamint a Green Mérnök Iroda ügyvezető igazgatója, programunk nagykövete.

A fenntarthatóság iránti elkötelezettségről szól majd október 29-én a program.

Kitelepül az eseményre a Jane Goodall Alapítvány, akik a világ leghíresebb környezetvédőjének misszióját, izgalmas világát mutatják be a helyszínen kisfilmekkel, foglalkoztatókkal.

Az Öko Zsibongó Green célja, hogy a fenntarthatóság és a környezettudatosság iránti elkötelezettséget minél több látogatóval játékos formában ismertesse meg. A rendezvény a gyerekektől a felnőttekig minden korosztálynak inspirációt és izgalmat kínál.

Kitelepül továbbá a Down Alapítvány is, akik újrahasznosított ékszereket, kézműves termékeket készítenek és hoznak el, ezzel is felhívva a figyelmet az érzékenyítésre, a tudatos vásárlásra és ajándékozásra!

A Green City Mozgalom is részt vesz az eseményen, akiknek célja a városzöldítés. Velük kéz a kézben kiírtunk egy pályázatot is „Zöld város” címmel.

Székesfehérvárról eljön hozzánk a Szent István Király Múzeum gyógynövényfelismeréssel.

Mire is számíthatnak az eseményen résztvevők?

Érdekes Workshopokra: Kreatív műhelyek és bemutatók segítenek megérteni a fenntarthatóság fontosságát és a mindennapi életünkbe való integrálását. Bemutatkozik a Jane Goodall Alapítvány, valamint a Faápolók Egyesülete.

Zöld lehetőségekre: Olyan zöld szakértőkkel találkozhatsz, akik megosztják legújabb ötleteiket és fejlesztéseiket, hogy inspirálják a változást.

Zsibongó Piactér: Fenntartható termékek, helyi termelők és kreatív művészek kínálják portékáikat, így mindenki megtalálhatja a neki való kincset.

Zöld Gasztronómia: Próbáld ki a fenntartható gasztronómia ínycsiklandó különlegességeit, és ismerd meg azokat a praktikákat, amelyekkel otthon is zöldebben élhetsz.

Az Öko Zsibongó Green nem csak egy esemény, hanem egy mozgalom is, amely az ökológiai lábnyomunk csökkentésére és a fenntartható életmódra való áttérésre ösztönöz mindenkit. Légy részese a változásnak, és gyere el október 29-én az Öko Zsibongó Green családi eseményre!

Dátum: 2023. október 29

Hely: Országos Múzeumi Restaurálási  és Raktározási Központ, 1135 Budapest, Szabolcs utca 33-35.

Várunk mindenkit szeretettel az Öko Zsibongó Green eseményen, ahol együtt alakíthatjuk a jövőnket zöldebben és fenntarthatóbban!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük