Ezért töltsünk minél több időt a szabadban

Akár néhány a szabadban töltött perccel is sokat tehetünk az egészségünkért.

szabadidő

A melegebb idő közeledtével egyre jobban érezhetjük a bőrünkön, hogy mennyire kikívánkozunk a négy fal közül, lehetőleg a természetbe. Ez persze nem is csoda, hiszen akár néhány perc séta a jó levegőn is sokat tesz fizikai és mentális egészségünkért. Akár pár perc is az otthonunk falain túl már mérhetően befolyásolja a hangulatunkat, ráadásul a pozitív irányba. Éppen ezért igyekezzünk minél több időt a szabadban tölteni, erre egyre több lehetőségünk adódik majd, ahogy a szeszélyes tavaszi időjárás lecsillapodik és beköszönt a nyár.

Az értékes szabadidő a természetben való eltöltésének különféle módjai léteznek, de sokszor visszatartó erő, hogy az időjárás nem megfelelő. Rossz idő nincs, csak rossz ruha, szokás ilyenkor mondani. És az az igazság, hogy van benne valami. A kényelem, a jó szellőzés, a rugalmasság ilyenkor fontos szempontok, ezért érdemes olyan ruhát választani a mozgáshoz, ami nem akadályoz bennünket, hanem éppen az ellenkezőjét teszi. Ha csak egy rövidebb sétát teszünk az előbbiekre akkor is gondoljunk, hiszen nem csak a komolyabb megterhelés, túra vagy sport esetén fontos, hogy kényelmes és megfelelő szabadidőruhát viseljünk.

Ha hosszabb sétára megyünk, például kirándulni, akkor viszont van egy másik dolog, ami problémát szokott jelenteni: ha a felszerelésünk, öltözetünk nem kellően vízálló. Erre is ügyeljünk, hiszen az év bármely időszakában érhet minket váratlanul az égi áldás, viszont ez semmiben nem befolyásolja majd a kikapcsolódásunkat, ha megfelelően vagyunk öltözve, illetve kellő védelemmel van ellátva a felszerelésünk is.

vízálló poliészter például egy olyan alapanyag, aminek segítségével nem csak magunkat, hanem otthonunkat is felruházhatjuk anélkül, hogy az elázástól kellene félnünk. A babakocsik, hátizsákok mellett például a szabadtéri székek, a kerti bútorok párnái kivitelezésében is jó választás a poliészter, hiszen vízlepergető változatban is létezik, emellett további jó tulajdonsága, ami miatt ideális a kültéri megoldásokhoz, a nagy kopásállósága és ellenálló képessége.

A fotó forrása:
Comaniciu Dan / Shutterstock.com

Hirdetés (X)

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

2 hozzászólás

 1. Dr Serestyen Klara szerint:

  tetszik, re árulod?

  • Nagy Jucó szerint:

   Elnézést, de nem értem mi a kérdés pontosan.
   Ha esetleg az, hogy én árulom-e, akkor a válaszom: nem. Én nem árulok semmit.
   Minden jót kívánok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük