Pénz ajándékozás kreatívan

Magam részéről egyáltalán nem vagyok híve a pénz ajándékozásnak, kicsit megúszós ajándéknak tartom. Sokkal jobban kedvelem az élmény vagy a kézzel fogható tárgyi ajándékokat. Ennek ellenére elismerem, hogy vannak helyzetek, amikor a pénz ajándékozás kreatívan a célra vezetőbb megoldás. Erre hoztam most pár ötletet.

Pénz ajándékozás kreatívan

Pénz ajándékozás kreatívan

Indul az esküvői szezon, amikor a fiatalok szívesen fogadnak pénzt közös életük megkezdéséhez. Örök dilemma a ballagások, diplomaosztók idején is: mi legyen az ajándék. A fiataloknak többnyire konkrét elképzelésük van, hogy mit szeretnének. Bár nagyon ellenzem a pénz ajándékozást, mégis azt mondom, ha nem neveznek meg konkrét ajándék tárgyat, amit szeretnének, akkor a pénz a legjobb ajándék.

Hiába is próbáljuk kitalálni az ízlésüket vagy, hogy épp melyik legújabb kütyüre fáj a foguk, könnyen melléfoghatunk. A pénz univerzális ajándék, fiúk, lányok egyaránt örülnek neki. Biztos van valami dédelgetett vágyuk, aminek megszerzéséhez, megvalósításához az átadott pénz hozzásegíti őket. Így biztos nem kell egy elégedetlen és durcás tinivel szemben állnunk. 

Ha már nem kellett az ajándékok utáni rohangálással tölteni az időt, legalább a csomagolásra, az átadás módjára szenteljünk egy kis figyelmet. A hagyományos borítékos és a pár éve elterjedt pénzcsokor megoldás helyett válasszunk valami kreatívabb átadási módot. A természetesség híve vagyok, ezért virágok és pénz egy csokorba kötését nem javaslom, sőt kimondom: egyszerűen ízléstelennek tartom.  Mi lehet hát akkor a megoldás? Például egy pénzesős esernyő. Vagy egy torta, amiből kihzhatók a jól elrejtett bankók.

Ha minden áron ragaszkodsz a pénzcsokorhoz, akkor olyan csokrot javaslok, amiben nincsenek élő virágok. A vágott virágok fenséges szépségét kár lenne elrontani a koszos pénz látványával.

Jó megoldás, ha a pénz valamilyen maradandó tárgyba kerül bele, mint pl. feliratos bögre, söröskancsó, stb.

Egy plüss állat is jó szolgálatot tehet (ezt sem a virágcsokorba kötve!). A figura zsebébe, kötényébe vagy a nyakába akasztott szütyőbe rejthetjük a papírpénzt.

Igazi ballagási ajándék egy kis tarisznya vagy batyu hamuban sült pogácsa helyett pénzzel tömve.

Hagyományos torta helyett készülhet pénztorta is.

Bonbonos dobozba a becsomagolt csoki mellé vagy akár helyére is csempészhetjük a papírpénzt.

Akár origami technikával is hajtogathatsz figurákat a papírpénzből.

A hajtogatott bankjegyek egy kis fantáziával tovább cifrázhatók.

Egy kis pénzzel kitömött ékszerdoboz, pénzes ládika vagy kulcsos, nyitható persely is kedves ajándék. De akár felfújtó lufiba is rejthetjük a „zöldhasúakat”.

Bármelyik változat választásánál egyre kell figyelni: a bankjegyeket ne ragasszuk össze, mert szétszedésnél elszakadhatnak, ami igen bosszantó tud lenni.

A pénzajándék nem helyettesíti a virágokat, legalább egy szál virágot is ajándékozzunk még a fiúk részére is. Nézd meg a tippjeimet a ballagási virágok választásához.

Képeken is nézd meg a szuper ötleteket:

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük