Hasznos tippek ballagási virágok választásához

A ballagás elmaradhatatlan kelléke a virág, még pedig az élő virág. Legyen szó akár általános iskolai vagy középiskolai ballagásról, a virágoknak ott a helyük a ballagók kezében. És nemcsak a lányokéban, a fiúknak is illik virágot adni ballagásra. A fennkölt ünnepi hangulathoz nem illenek a mű- és papírvirágok és a mindenféle egyéb kiegészítők. Írásommal az a célom, hogy segítséget nyújtsak a ballagási virágok, ballagási virágcsokrok kiválasztásához.

ballagási virágok

Ballagási virágok választása

A ballagás és a virágok már a kezdetektől összefonódnak. Legyen a virágcsokor stílusa akár hagyományos, praktikus, vicces vagy extravagáns, a legszebb természetes növényekből lesz.

Ballagási virágoknál fő a praktikum

Ballagásra bármilyen virág, virágcsokor ajándékozható, de érdemes praktikussági szempontokat is figyelembe venni. Válasszunk úgy, hogy az örömöt okozzon, ne pedig nyűg legyen a ballagó számára.

A hosszú ballagás, a búcsúztató beszédek alatt a fiatalnak tartani kell a virágokat, ezért a túl nagy csokrok nem épp előnyösek. A szűk folyosókon a csokrok súlyán túl a terjedelmük is gondot okozhat. A mutatós kerek csokrok nehezen foghatók egymáshoz. Ezzel ellentétben a hosszúkás, nyújtott csokrokat a diákok kényelmesen a karjukra tudják fektetni.

A virágüzletekben ballagási virágokból is széles a választék, érdemes inkább egy kisebb, de ötletesebb, egyedi csokrot ajándékozni. Az ötletességnél nem pénzzel, kabalával, csokoládéval, szeszes itallal megspékelt csokrokra gondolok. Azok nem a ballagásra nem valók. Egy szál virágból elkészített csokor is lehet szemet gyönyörködtető, ha azt kreativitással, jó ízléssel állították össze.

Csokor helyett választhatunk a divatos ballagási ruhadíszek, virágtáskák, csukló- és kardíszek széles választékából is.

Jó megoldás, ha a ballagáshoz egy egyszálas vagy egy kisebb csokrot kap a fiatal, majd a családi ünneplésnél az ajándék mellé egy nagyobb csokrot vagy manapság oly divatos virágdobozt is adunk. Ez a másik csokor már lehet bohókás, vicces, plüssökkel megpakolt. Az idők és ízlések változnak, merjünk bátran, a friss trendeknek megfelelően választani. Semmiképp ne abból induljunk ki, hogy mi milyen csokrot kaptunk annak idején.

Férfias ballagási virágok

Sokan cikinek tartják a férfiak részére a virágajándékozást, pedig egyáltalán nem az, egyedüli kivétel ez alól az üzleti élet, ahol a virágajándékozási etikett szerint férfi üzleti partnerek részére nem illik virágot ajándékozni.

Az erősebb nem részére férfias színeket válasszunk, fehéret, zöldet, kéket vagy a vidáman színek közül a sárgát, a narancsot. Fiús csokorba nem illik a rózsaszín és a sok piros virág.

A trópusi virágok egyedi karakterformája önmagában is szépen mutat, de egy kis zöld növénnyel, ballagási szalaggal kiegészítve még dekoratívabb lesz. Mindenképp rusztikus, férfiasságot, erőt szimbolizáló virágokat ajánlok, mint a protea, a papagájvirág (strelitzia), a flamingó (főleg fehér és zöld színben), a sötétszínű kálák, a napraforgó, a zöld orchidea, a sárga és zöld rózsa, hortenzia, az írisz, a gerbera, a fehér szegfű, a kardvirág, a búzavirág, a különböző termések és bogyók vagy akár a szerencse bambusz.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük